Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Ασκήσεις για ψυχική και σωματική ευεξία
ΥΓΕΙΑ

Ασκήσεις για ψυχική και σωματική ευεξία

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής καθιστά σχεδόν υποχρεωτική την επιλογή δραστηριοτήτων, που προάγουν τη σωματική και ψυχική μας υγεία. Πολλές είναι οι απόψεις που κυκλοφορούν, ωστόσο, είναι γενικώς αποδεκτό πως οι δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους είναι αυτές που βελτιστοποιούν το αποτέλεσμα. Περπάτημα Το περπάτημα είναι η πιο απλή άσκηση και αυτή που επιβραβεύει περισσότερο. Καθημερινός έντονος […]

Trekking

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής καθιστά σχεδόν υποχρεωτική την επιλογή δραστηριοτήτων, που προάγουν τη σωματική και ψυχική μας υγεία. Πολλές είναι οι απόψεις που κυκλοφορούν, ωστόσο, είναι γενικώς αποδεκτό πως οι δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους είναι αυτές που βελτιστοποιούν το αποτέλεσμα.

Περπάτημα

Το περπάτημα είναι η πιο απλή άσκηση και αυτή που επιβραβεύει περισσότερο. Καθημερινός έντονος περίπατος επιτρέπει να διατηρείτε υγιές βάρος, εμποδίζει πολλές νόσους, κρατά την καρδιά υγιή κ.λπ.

Ποδήλατο

Είναι η δεύτερη καλύτερη αερόβια που μπορεί να δοκιμάσει κάποιος σε τακτική βάση. Μαζί με την υγεία της καρδιάς το ποδήλατο είναι καλύτερο για τους πνεύμονες και τα αγγεία.

Τρέξιμο

Η καλύτερη άσκηση για τη βελτίωση της αντοχής και του σθένους, το τρέξιμο, μπορεί να φροντίσει και την υγεία της καρδιάς και των πνευμόνων. Είναι επίσης ο πιο εύκολος και πιο απλός τρόπος να χάσετε την περίμετρο μέσης.

Κολύμπι

Η χαμηλής έντασης άσκηση είναι η καλύτερη επιλογή για καρδιαγγειακή φόρμα. Έρευνες υπέδειξαν ότι άνθρωποι που κολυμπούν σε τακτική βάση είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν καρδιοπάθεια, διαβήτη και υπέρταση.

Hiking/trekking

Είναι από τις καλύτερες εξωτερικές δραστηριότητες που δεν δρουν μόνο στη σωματική ευεξία, αλλά και στη νοητική υγεία. Προάγει την ψυχική φόρμα και κρατά νόσους, όπως την υπέρτατη και τον διαβήτη, μακριά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις