Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Τι είπε στο δικαστήριο ο Μάντσεν για τον θάνατο της Κιμ Βαλ
ΚΟΣΜΟΣ

Τι είπε στο δικαστήριο ο Μάντσεν για τον θάνατο της Κιμ Βαλ

Ο θάνατος της Κιμ Βαλ, της Σουηδής δημοσιογράφου που για μέρες αγνοούνταν και τελικά το πτώμα της εντοπίστηκε ακρωτηριασμένο σε μια ακτή στη Δανία, οφείλεται σε ατύχημα, σύμφωνα με τον Πέτερ Μάντσεν, τον δανό εφευρέτη και ιδιοκτήτη του υποβρυχίου . Σύμφωνα με την κατάθεση του 46χρονου πολυεκατομμυριούχου, η Βαλ χτυπήθηκε κατά λάθος από μια βαριά καταπακτή, η οποία του γλίστρησε από τα χέρια. […]

Untitled-design-17

Ο θάνατος της Κιμ Βαλ, της Σουηδής δημοσιογράφου που για μέρες αγνοούνταν και τελικά το πτώμα της εντοπίστηκε ακρωτηριασμένο σε μια ακτή στη Δανία, οφείλεται σε ατύχημα, σύμφωνα με τον Πέτερ Μάντσεν, τον δανό εφευρέτη και ιδιοκτήτη του υποβρυχίου .

Σύμφωνα με την κατάθεση του 46χρονου πολυεκατομμυριούχου, η Βαλ χτυπήθηκε κατά λάθος από μια βαριά καταπακτή, η οποία του γλίστρησε από τα χέρια.

«Βρισκόμασταν στο υποβρύχιο «Ναυτίλος», ενώ αυτό έπλεε μεταξύ Δανίας και Σουηδίας. Κρατούσα την καταπακτή από πάνω της, αλλά μου γλίστρησε και τη χτύπησε στο κεφάλι», είπε ο Μάντσεν αρνούμενος τις κατηγορίες ότι δολοφόνησε την δημοσιογράφο.

«Το υποβρύχιο ήταν στην επιφάνεια, εγώ είχα ανέβει πάνω και κρατούσα την καταπακτή ώστε να μείνει ανοιχτή για να περάσει και η Κιμ. Όμως εκείνη τη στιγμή, το υποβρύχιο χτυπήθηκε από ένα κύμα, απόνερα από παραπλέον σκάφος. Έχασα την ισορροπία μου και η καταπακτή μου έφυγε από τα χέρια, χτυπώντας την δημοσιογράφο», είπε ενώπιον του δικαστηρίου της Κοπεγχάγης ο 46χρονος, προσθέτοντας πως λίγο αργότερα αντίκρυσε μια λίμνη αίματος στο σημείο που είχε πέσει η 30χρονη, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, είχε κατάγματα στο κρανίο.

epa06156053 Divers from the Danish Defence Command is preparing for a dive in Koge Bugt near Amager in Copenhagen, Denmark, 22 August  2017 where a woman torso was found on 21 August 2017. A Swedish journalist, Kim Wall, went missing after going sailing with the submarine, UC3 Nautilus, on August 10. The private submarine is owned by captain Peter Madsen and he is charged with killing Kim Wall.  EPA/LISELOTTE SABROEi  DENMARK OUT

Ενώπιον του δικαστηρίου ο Μάντσεν αρνήθηκε ότι ακρωτηρίασε τα άκρα της, και υποστήριξε ότι πέταξε στη θάλασσα ολόκληρο το πτώμα της, αρκετές ώρες μετά τον θάνατό της, κι αφού ο ίδιος κοιμήθηκε καθώς ήταν «πάρα πολύ κουρασμένος».

Παραδέχθηκε ότι ήθελε να την «θάψει στη θάλασσα», τοποθετώντας το πτώμα της πάνω σε μεταλλική επιφάνεια, προκειμένου να βουλιάξει. «Δεν ήθελα ένα πτώμα στο υποβρύχιό μου», είπε ο Μάντσεν στο δικαστήριο. «Έδεσα με ένα σχοινί τα πόδια της, ώστε να την σύρω έξω από την καταπακτή», περιέγραψε στους δικαστές, λέγοντας πως ο ίδιος έκλαιγε καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

«Είχα αυτοκτονικές τάσεις και σκεφτόμουν ότι το πιο κατάλληλο τέλος για τον Πέτερ Μάντσεν θα ήταν πάνω στον Ναυτίλο. Ήμουν σε τέτοια κατάσταση που αποφάσισα πως δεν μπορούσα άλλο να ζω τη ζωή που είχα», είπε στους δικαστές κι εξήγησε πως άλλαξε γνώμη καθώς είχε την επιθυμία να δει τη σύζυγό του και τις τρεις γάτες του.

Μία μέρα αφότου έριξε στη θάλασσα το πτώμα της Βαλ, ο Μάντσεν βύθισε σκόπιμα το υποβρύχιο και ο ίδιος διασώθηκε από επιχείρηση του λιμενικού.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις