Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ο Βίτσας συγκρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ με… τον Αλιέντε (vid)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Βίτσας συγκρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ με… τον Αλιέντε (vid)

Λίγο μετά το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα με το οποίο επιχείρησε να καπελώσει τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας υπονόησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι παρόμοιο με τον Αλιέντε στη Χιλή. Κληθείς να σχολιάσει το άρθρο του πρωθυπουργού ο κ. Βίτσας είπε ότι «ο Ανδρέας Παπανδρέου έβλεπε ότι η αλλαγή επρεπε να πάει πιο […]

vitsas

Λίγο μετά το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα με το οποίο επιχείρησε να καπελώσει τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας υπονόησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι παρόμοιο με τον Αλιέντε στη Χιλή.

Κληθείς να σχολιάσει το άρθρο του πρωθυπουργού ο κ. Βίτσας είπε ότι «ο Ανδρέας Παπανδρέου έβλεπε ότι η αλλαγή επρεπε να πάει πιο πέρα από την είσοδο στην ΕΟΚ. Αυτό έγινε το ’81 και η γέννηση του κόμματος είναι μια ευκαιρία να το θυμηθούμε αυτό. Για να σας πω μια αναλογία σήμερα είναι είναι 4 Σεπτεμβρίου και σαν σήμερα πήρε την κυβέρνηση στη Χιλή ο Αλιέντε. Με διαφορετική λογική και διαφορετικά αποτελέσματα συνέβησαν στη Χιλή τα ίδια πράγματα. Σήμερα εκτιμούμε ότι έγινε μια καινούργια αλλαγή που σαφέστατα είχε να κάνει με τα μνημόνια αλλά και με την ανάγκη να αλλάξει το μεταπολιτευτικό».

«Η κοινωνία ήθελε να υπερβεί το τρίγωνο της διαπλοκής» συμπλήρωσε ο κ. Βίτσας.

Ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην επίσκεψη Μακρόν λέγοντας ότι δεν θα πρέπει αντικείμενο να είναι μόνο οι διμερείς σχέσεις αλλά και οι εξελίξεις στην ευρωζώνη.

Όσον αφορά τη στάση ορισμένων υπουργών που προκαλούν καθυστερήσεις στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων ο κ. Βίτσας είπε ότι «δεν μπορεί ένας υπουργός από μόνος του να χαράζει πολιτική. Όποιος διαφωνεί έχει διάφορους δρόμους να το κάνει».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις