Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ακόμα πιο αυστηρά μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακόμα πιο αυστηρά μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής

Αυστηρότερα μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής και σωστότερους ελέγχους επεξεργάζεται η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, μετά τα πρόσφατα περιστατικά επιθέσεων εναντίον ελεγκτών του υπουργείου οικονομικών. Tρία Υπουργεία, των Οικονομικών, της Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με την αρχή Δημοσίων Εσόδων μελετούν αυτή τη στιγμή και θα ανακοινώσουν τις επόμενες ημέρες την νέα επιθετική πολιτική […]

t54t54t555466t5446456546-1499100941-1

Αυστηρότερα μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής και σωστότερους ελέγχους επεξεργάζεται η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, μετά τα πρόσφατα περιστατικά επιθέσεων εναντίον ελεγκτών του υπουργείου οικονομικών.

Tρία Υπουργεία, των Οικονομικών, της Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με την αρχή Δημοσίων Εσόδων μελετούν αυτή τη στιγμή και θα ανακοινώσουν τις επόμενες ημέρες την νέα επιθετική πολιτική τους κατά της φοροδιαφυγής και των ατόμων που παρανομούν.

Η πολιτική αυτή, στηρίζεται σε τρεις άξονες. Στην δραστηριοποίηση και αυστηροποίηση των ποινών και των κυρώσεων στις περιπτώσεις που υπάρχει άρνηση ελέγχου και φαινόμενα βιαιοπραγίας κατά των ελεγκτών.

Δεύτερον στην ταχύτερη και αποτελεσματική επιβολή των ποινών αυτών και τρίτον, σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα γίνει προσπάθεια να κλείσουν όλα αυτά τα παράθυρα που υπάρχουν και δίνουν το δικαίωμα στους ιδιοκτήτες να ανοίγουν τα μαγαζιά.

Επίσης οι έλεγχοι θα γίνονται με τη συνοδεία αστυνομικών οργάνων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις