Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Το γράμμα της Diana για την σχέση του Καρόλου με το τροχαίο
ΚΟΣΜΟΣ

Το γράμμα της Diana για την σχέση του Καρόλου με το τροχαίο

Η πριγκίπισσα Diana ισχυρίστηκε πως ο πρίγκιπας Κάρολος σχεδίαζε “ένα ατύχημα στο αυτοκίνητό της” που θα της προκαλούσε σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι. Αυτό θα του επέτρεπε να “παντρευτεί,” έγραψε η Diana σε ένα γράμμα στον πρώην butler της Paul Burrell, 10 μήνες πριν χάσει τη ζωή της στο τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Ο Burrell κράτησε το γράμμα κρυφό μέχρι […]

61a132c0f4eca2f6a4a57474391bc3f5

Η πριγκίπισσα Diana ισχυρίστηκε πως ο πρίγκιπας Κάρολος σχεδίαζε “ένα ατύχημα στο αυτοκίνητό της” που θα της προκαλούσε σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι. Αυτό θα του επέτρεπε να “παντρευτεί,” έγραψε η Diana σε ένα γράμμα στον πρώην butler της Paul Burrell, 10 μήνες πριν χάσει τη ζωή της στο τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Ο Burrell κράτησε το γράμμα κρυφό μέχρι το 2003, όταν αποκάλυψε την ύπαρξή του στο βιβλίο του, A Royal Duty, στο οποίο αναφέρει πως η πριγκίπισσα του το είχε δώσει ως πολιτική ασφαλείας. Έγραψε πως η Diana του είπε πως θα βάλει ημερομηνία και πως θα έπρεπε να το κρατήσει “καλού κακού.”

Γραμμένο δύο μήνες μετά το διαζύγιό της με τον πρίγκιπα Charles το 1996, η Diana ισχυρίστηκε πως υπήρχε πλάνο για “ένα ατύχημα στο αυτοκίνητό μου, βλάβη στα φρένα και σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι.” Τον Αύγουστο που ακολούθησε, ταξίδευε με τον Dodi Al Fayed στο πίσω κάθισμα μίας Meredes με σοφέρ, όταν έγινε το αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο τούνελ Pont de l’Alma.

O Al Feyed και ο σοφέρ Henri Paul έχασαν τη ζωή τους ακαριαία. Η πριγκίπισσα και ο bodyguard του Al Fayed, Trevor Rees-Jones τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο Pitie-Salpetriere Hospital. Η Diana έπαθε καρδιακή προσβολή όταν συνέβη το ατύχημα και αργότερα πέθανε στο νοσοκομείο. Ο Rees-Jones επέζησε.

Μία γαλλική έρευνα για το ατύχημα που πραγματοποιήθηκε το 1999 συμπέρανε πως ο σοφέρ είχε καταναλώσει ένα cocktail από αλκόολ και ναρκωτικά και είχε προκαλέσει το ατύχημα οδηγώντας πολύ γρήγορα.

Το όνομα του πρίγκιπα Charles αρχικά αφαιρέθηκε από το βιβλίο του Burrell, αλλά η πλήρης καταγγελία αποκαλύφθηκε στην έρευνα του 2007 για το θάνατο της Diana στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου.

29138053_18397933.limghandler

Ακούστηκε πως είχε γράψει: “Κάθομαι εδώ στο γραφείο μου σήμερα τον Οκτώβριο, περιμένοντας κάποιον να με αγκαλιάσει και να με εμψυχώσει για να είμαι δυνατή και να κρατώ το κεφάλι μου ψηλά.” Έγραψε, επίσης, πως εκείνη και η Camilla Parker-Bowles χρησιμοποιούνταν ως “δόλωμα” από τον πρώην σύζυγό της, ο οποίος ήθελε να παντρευτεί την πρώην νταντά του πρίγκιπα William και Harry, Tiggy Legge-Bourke.

“Αυτή η συγκεκριμένη φάση της ζωής μου είναι η πιο επικίνδυνη -ο σύζυγός μου σχεδιάζει ‘ένα ατύχημα’ στο αυτοκίνητό μου, βλάβη στα φρένα και σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι με σκοπό να ανοίξει τον δρόμο για να παντρευτεί την Tiggy,” έγραψε.

Στην ανάκριση, αμφισβητήθηκε η εγκυρότητα του γράμματος από μία από τις πιο κοντινές φίλες της Diana, τη Lucia Flecha da Lima, που ισχυρίστηκε πως ο Burrell θα μπορούσε να έχει πλαστοποιήσει το γράμμα.

“Ο Paul Burrell ήταν εξαιρετικά ικανός να μιμηθεί τον γραφικό χαρακτήρα της πριγκίπισσας Diana. Δεν πιστεύω πως φοβόταν για τη ζωή της, ειδικά από τον πρίγκιπα Charles, τον μέλλοντα βασιλιά της χώρας σας,” δήλωσε.

Ρωτούμενος αν πίστευε πως ο πρίγκιπας Charles θα μπορούσε να είχε σχεδιάσει τον θάνατο της πριγκίπισσας, ο Burrell είπε πως ήταν “αδύνατο.”

“Δεν θα μπορούσα να δω τον πατέρα των παιδιών της να τη δολοφονεί,” είπε.

Συνεχίζοντας την ανάκριση, ο Burrell εξήγησε πως “δεν μπορούσε να πιστέψει” πως η πριγκίπισσα και ο Al Fayed δολοφονήθηκαν. Ξέροντας τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και ξέροντάς τα όπως εγώ, πιστεύω πως είναι αδύνατο.”

Η έρευνα που συμπληρώθηκε τον Απρίλιο του 2008 έκρινε πως η βαριά αμέλεια στην οδήγηση του Paul και οι paparazzi προκάλεσαν τον άδικο θάνατο της πριγκίπισσας Diana και του Al Fayed.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις