Η Ελβετία ζητά να μεσολαβήσει για την επίλυση της κρίσης μεταξύ ΗΠΑ- Β. Κορέας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελβετία ζητά να μεσολαβήσει για την επίλυση της κρίσης μεταξύ ΗΠΑ- Β. Κορέας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Να σώσει την κατάσταση επιχειρεί η Ελβετία, μετά τις ανησυχητικές εξελίξεις μεταξύ της Βόρειας Κορέας και των ΗΠΑ. Η πυρηνική δοκιμή βόμβας υδρογόνου η οποία μπορεί να τοποθετηθεί στην κεφαλή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, έχει τρομοκρατήσει ολόκληρο τον πλανήτη. Από την άλλη, Τραμπ- Κιμ δεν κάνουν πίσω, αλλά ρίχνουν και λάδι ση φωτιά. Όπως δήλωσε σήμερα η Πρόεδρός της […]

04.09.2017 | 14:59

Να σώσει την κατάσταση επιχειρεί η Ελβετία, μετά τις ανησυχητικές εξελίξεις μεταξύ της Βόρειας Κορέας και των ΗΠΑ.

Η πυρηνική δοκιμή βόμβας υδρογόνου η οποία μπορεί να τοποθετηθεί στην κεφαλή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, έχει τρομοκρατήσει ολόκληρο τον πλανήτη.

Από την άλλη, Τραμπ- Κιμ δεν κάνουν πίσω, αλλά ρίχνουν και λάδι ση φωτιά.

Όπως δήλωσε σήμερα η Πρόεδρός της Ντόρις Λόιταρντ, η Ελβετία είναι έτοιμη να ενεργήσει ως μεσολαβήτρια για την επίλυση της κρίσης στη Βόρεια Κορέα, ακόμη και φιλοξενώντας συνομιλίες σε επίπεδο υπουργών.

Παράλληλα, επεσήμανε πως Ελβετοί στρατιώτες είναι ανεπτυγμένοι στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας και πρόσθεσε ότι η χώρα της έχει μακρά ιστορία ουδέτερης διπλωματίας. Ωστόσο η Κίνα και οι ΗΠΑ πρέπει να αναλάβουν το μέρος της ευθύνης που τους αναλογεί, υπογράμμισε.

«Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας ως μεσολαβητές», είπε η Ελβετή πρόεδρος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Πραγματικά έχει έρθει η ώρα να καθίσουμε στο τραπέζι. Οι μεγάλες δυνάμεις έχουν ευθύνη», υπογράμμισε.

 

Exit mobile version