Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Έγκλημα στον Λαγανά: Γι΄αυτό σκότωσαν το παιδί μου, λέει η μητέρα του 22χρονου
ΚΟΣΜΟΣ

Έγκλημα στον Λαγανά: Γι΄αυτό σκότωσαν το παιδί μου, λέει η μητέρα του 22χρονου

Με τον πόνο για τον άδικο χαμό του παιδιού της νωπό ακόμα, η μητέρα του άτυχου Αμερικανού φοιτητή, Μπάκαρι Χέντερσον, που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στο Λαγανά της Ζακύνθου,  ζητά την παραδειγματική  τιμωρία όσων ευθύνονται για το τραγικό τέλος του και χαρακτηρίζει τα κίνητρα της δολοφονίας του ρατσιστικά. “Τον σκότωσαν γιατί ήταν μαύρος και Αμερικανός, ξέρω […]

1_3

Με τον πόνο για τον άδικο χαμό του παιδιού της νωπό ακόμα, η μητέρα του άτυχου Αμερικανού φοιτητή, Μπάκαρι Χέντερσον, που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στο Λαγανά της Ζακύνθου,  ζητά την παραδειγματική  τιμωρία όσων ευθύνονται για το τραγικό τέλος του και χαρακτηρίζει τα κίνητρα της δολοφονίας του ρατσιστικά.

“Τον σκότωσαν γιατί ήταν μαύρος και Αμερικανός, ξέρω ότι τα κίνητρα ήταν ρατσιστικά. Το παιδί μου δεν πείραξε ποτέ κανέναν” λέει η Τζιλ Χέντερσον  στα Παραπολιτικά, δηλώνοντας αποφασισμένη να είναι παρούσα στη δίκη που θα γίνει στην Ελλάδα.

Τις υποψίες της ενισχύουν όσα είχε πει στις αρχές, η κοπέλα, που το μοιραίο βράδυ είχε καλέσει το 23χρονο Τεξανό τουρίστα και τους φίλους του  στο μπαρ.

Σύμφωνα με την κατάθεσή της οι κατηγορούμενοι είχαν ενοχληθεί από την παρουσία τους, καθώς επρόκειτο για πάρτι Σέρβων.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, η Τζιλ Χέντερσον έχει εξουσιοδοτήσει δικηγορικό γραφείο, στην Ελλάδα,  να καταθέσει αγωγή κατά των δραστών  και ενδεχομένως κατά του Ελληνικού Δημοσίου – εάν προκύπτει ευθύνη από την έλλειψη μέτρων ασφαλείας – διεκδικώντας τη μέγιστη δυνατή αποζημίωση.

Επίσης, προετοιμάζεται η διαδικασία προσωρινών διαταγών για δέσμευση της περιουσίας των δραστών και συγγενικών τους προσώπων, που φαίνεται ότι θα είναι πολύπλοκη και χρονοβόρα, καθώς οι πέντε από τους έξι προφυλακισθέντες είναι Σέρβοι και μόνο ο μπάρμαν, Έλληνας.

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις