Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Γλαύκωμα: Τι να τρώτε για να το αποφύγετε
ΥΓΕΙΑ

Γλαύκωμα: Τι να τρώτε για να το αποφύγετε

Το γλαύκωμα στα μάτια μπορεί να μην φαντάζει κάτι ιδιαίτερα σοβαρό, ωστόσο αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως μπορεί να φέρει ακόμα και τύφλωση. Έρευνα που έγινε από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ στην Βοστώνη των ΗΠΑ με επικεφαλής την δρ Jae Kang, έδειξε πως τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης της νόσου. Η δρ Kang […]

ti-prepei-na-gnorizete-gia-to-glafkoma-500x333-1

Το γλαύκωμα στα μάτια μπορεί να μην φαντάζει κάτι ιδιαίτερα σοβαρό, ωστόσο αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως μπορεί να φέρει ακόμα και τύφλωση.

Έρευνα που έγινε από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ στην Βοστώνη των ΗΠΑ με επικεφαλής την δρ Jae Kang, έδειξε πως τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης της νόσου.

Η δρ Kang και η ομάδα της ανέλυσαν τις περιπτώσεις περίπου 105.000 ατόμων, που συμμετείχαν σε δύο επιμέρους μεγάλες έρευνες από το 1984 έως το 2014.

Οι συμμετέχοντες ήταν ηλικίας περίπου 40 ετών και κανένας από αυτούς δεν είχε γλαύκωμα.

Μετά από 25 χρόνια, 1.500 άτομα από την ομάδα είχαν εμφανίσει.

Τότε οι ερευνητές έλεγξαν τις διατροφικές τους συνήθειες.

Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε ομάδες: σε εκείνους που κατανάλωναν τις μεγαλύτερες ποσότητες πράσινων φυλλωδών λαχανικών καθημερινά (1,5 μερίδες/ημέρα), έως εκείνους που έτρωγαν πολύ λίγα ή καθόλου τέτοια λαχανικά (1 μερίδα ανά 3 ημέρες).

Εκείνοι που έτρωγαν περισσότερα πράσινα φυλλώδη λαχανικά δεν εμφάνισαν γλαύκωμα στα μάτια.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις