Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Χαμόγελα και αισιοδοξία στον κλάδο του λιανικού εμπορίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χαμόγελα και αισιοδοξία στον κλάδο του λιανικού εμπορίου

Αισθητή βελτίωση εμφάνισε τον Αύγουστο ο τζίρος στο λιανικό εμπόριο, όπως προκύπτει από το μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο του ΙΝΕΜΥ της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας. Το Ινστιτούτο κάνει λόγο για ευοίωνες εξελίξεις στον κλάδο του εμπορίου, καθώς εκτός του τζίρου, αύξηση -για έκτο συνεχόμενο μήνα- παρουσίασε και η μισθωτή απασχόληση. Αυτό, σύμφωνα με το ΙΝΕΜΥ, συνδέεται […]

anagkazontai-na-doulepsoun-dekapentaygousto

Αισθητή βελτίωση εμφάνισε τον Αύγουστο ο τζίρος στο λιανικό εμπόριο, όπως προκύπτει από το μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο του ΙΝΕΜΥ της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Το Ινστιτούτο κάνει λόγο για ευοίωνες εξελίξεις στον κλάδο του εμπορίου, καθώς εκτός του τζίρου, αύξηση -για έκτο συνεχόμενο μήνα- παρουσίασε και η μισθωτή απασχόληση.

Αυτό, σύμφωνα με το ΙΝΕΜΥ, συνδέεται απόλυτα με την ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας.

Αξιοσημείωτη ετήσια άνοδο κατά 3,1% (Ιούνιος 2017/2016) σημείωσε ο εποχικά διορθωμένος Δείκτης Κερδοφορίας Επένδυσης (ΔΚΕ) στο Λιανικό Εμπόριο (χωρίς τα καύσιμα & τα λιπαντικά), ενώ επίσης θετική ήταν η πορεία του,  συγκρινόμενος με τον Μάιο του τρέχοντος έτους (Ιούνιος/Μάιος 2017: 1,8%).

Η εν λόγω εξέλιξη συνιστά τη δεύτερη καλύτερη επίδοση του α΄εξαμήνου του 2017, μετά από εκείνη του περασμένου Φεβρουαρίου, καλλιεργώντας ακόμη μεγαλύτερες προσδοκίες για το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου, εξαιτίας της ισχύος των γενικών θερινών εκπτώσεων.

Η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης σε συνδυασμό με την τόνωση των εσόδων αλλά και των αφίξεων στον κλάδο του τουρισμού στη διάρκεια του Ιουνίου του 2017, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, αποτέλεσαν τις σημαντικότερες παραμέτρους της ενίσχυσης των πωλήσεων.

Στον αντίποδα το Ινστιτούτο της ΕΣΕΕ στιγματίζει την αύξηση των εισαγωγών έναντι των εξαγωγών, εξέλιξη η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη διεύρυνση του ελλείμματος στο ισοζύγιο αγαθών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις