Ανησυχία στην ΕΛΑΣ για τα παράνομα τζαμιά στην Αττική

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ανησυχία στην ΕΛΑΣ για τα παράνομα τζαμιά στην Αττική

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Έναν άνδρα από το Μπαγκλαντές που επισκεπτόταν συχνά άτυπο χώρο προσευχής μουσουλμάνων προσήγαγαν οι ελληνικές Αρχές και όπως προέκυψε, είναι παράνομα στη χώρα. Ο άντρας εξέφραζε ακραίες θέσεις και επισκεπτόταν κάθε εβδομάδα ένα από τα τρία ύποπτα τζαμιά που τελούν υπό 24ωρη αυστηρή παρακολούθηση, καθώς τα κηρύγματα που ακούγονται είναι ακραία. Συνολικά είχαν προσαχθεί 5 άτομα από […]

03.09.2017 | 06:45

Έναν άνδρα από το Μπαγκλαντές που επισκεπτόταν συχνά άτυπο χώρο προσευχής μουσουλμάνων προσήγαγαν οι ελληνικές Αρχές και όπως προέκυψε, είναι παράνομα στη χώρα.

Ο άντρας εξέφραζε ακραίες θέσεις και επισκεπτόταν κάθε εβδομάδα ένα από τα τρία ύποπτα τζαμιά που τελούν υπό 24ωρη αυστηρή παρακολούθηση, καθώς τα κηρύγματα που ακούγονται είναι ακραία.

Συνολικά είχαν προσαχθεί 5 άτομα από το Μπανγκλαντές τα οποία ήταν μέσα στον άτυπο χώρο λατρείας στο κέντρο της Αθήνας.

Οι αστυνομικοί, που παρακολουθούν τους χώρους λατρείας των μουσουλμάνων, γνώριζαν ότι ο αλλοδαπός από το Μπανγκλαντές ήταν παράνομα στην Ελλάδα, και ότι στις επαφές και τις συνομιλίες του ήταν πολύ ακραίος και απόλυτος για τον δυτικό πολιτισμό.

Οι αρχές έπειτα από εντολή του Νίκου Τόσκα έχουν χαρτογραφήσει την Αττική και επίσης έχουν σαφή εικόνα για αυτά τα τρία άτυπα τζάμια. Πρόκειται για οικήματα που επισκέπτονται κάθε εβδομάδα περίπου 80 με 100 μουσουλμάνοι.

Η εντολή που έχει δοθεί είναι να χρησιμοποιηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα παρακολούθησης τελευταίας τεχνολογίας και να γίνεται καθημερινή αναφορά για το ποια είναι αυτά τα άτομα, τι συζητήσεις γίνονται μεταξύ τους, αλλά κυρίως να εξακριβώσουν οι αρχές που διαμένουν και ποιος είναι ο κοινωνικός τους περίγυρος.

Οι αρχές βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με την επίσημη μουσουλμανική κοινότητα ώστε να ενημερώνονται για την αλλαγή συμπεριφοράς ατόμων.

«Ο δυτικός τρόπος ζωής είναι πνιγμένος στην αμαρτία. Δείτε πως ντύνονται οι γυναίκες τους και πως διασκεδάζουν και θα καταλάβετε γιατί είναι αμαρτωλοί …», έλεγε ένας από τους μουσουλμάνους που επισκέπτεται για την προσευχή, ένα από τα τρία παράνομα τζάμια στην Αττική.

Ο άντρας θα απελαθεί, ενώ οι υπόλοιποι που προσήχθησαν έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Να σημειωθεί πως πριν από λίγο καιρό, είχε συλληφθεί άντρας έξω από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών καθώς φώναζε το γνωστό «Αλλαχού Ακμπάρ», με κρατούμενους να βγαίνουν στα παράθυρα και να αρχίζουν να φωνάζουν και εκείνοι.

Exit mobile version