Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Φεβρουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σφάχτηκαν από ισλαμιστές
ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σφάχτηκαν από ισλαμιστές

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες στη βορειοανατολική Νιγηρία. Οι δράστες, που χρησιμοποίησαν μαχαίρια, επιτέθηκαν με την κάλυψη της νύχτας εναντίον κατοίκων της κοινότητας Μπάνκι, που απέχει 130 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από την πόλη Μαϊντουγκούρι, στην πολιτεία Μπόρνο, επίκεντρο του οκταετούς πολέμου ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και την Μπόκο Χαράμ. Η επίθεση στην κοινότητα, στα σύνορα με το Καμερούν, […]

nigeria-ap-1504332320 (1)

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες στη βορειοανατολική Νιγηρία.

Οι δράστες, που χρησιμοποίησαν μαχαίρια, επιτέθηκαν με την κάλυψη της νύχτας εναντίον κατοίκων της κοινότητας Μπάνκι, που απέχει 130 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από την πόλη Μαϊντουγκούρι, στην πολιτεία Μπόρνο, επίκεντρο του οκταετούς πολέμου ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και την Μπόκο Χαράμ.

Η επίθεση στην κοινότητα, στα σύνορα με το Καμερούν, προστίθεται σε μια σειρά πολύνεκρων επιδρομών και βομβιστικών επιθέσεων που θέτουν υπό αμφισβήτηση τις διαβεβαιώσεις των νιγηριανών ένοπλων δυνάμεων ότι η Μπόκο Χαράμ ουσιαστικά έχει ηττηθεί.

Οι επιθέσεις στη βορειοανατολική Νιγηρία κλιμακώθηκαν τους τελευταίους μήνες και είχαν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 172 ανθρώπους από την 1η Ιουνίου ήδη πριν από τη χθεσινή επιδρομή, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Η επίθεση στη Μπάνκι στοίχισε τη ζωή σε 18 τουλάχιστον ανθρώπους, σύμφωνα με ένα μέλος μιας τοπικής παραστρατιωτικής οργάνωσης.

Η εξέγερση της Μπόκο Χαράμ και οι επιχειρήσεις για την καταστολή της έχουν μέχρι σήμερα απολογισμό τουλάχιστον 20.000 νεκρούς και προκάλεσαν μια από τις σοβαρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις στον κόσμο: δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με συνθήκες που πλησιάζουν σε λιμό, τονίζει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις