Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

05

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Άτυπος «καταυλισμός» προσφύγων το ιστορικό κάστρο της Χίου (photos)
ΕΛΛΑΔΑ

Άτυπος «καταυλισμός» προσφύγων το ιστορικό κάστρο της Χίου (photos)

Πετάμενα  κουτιά, τρόφιμα, παλιά στρώματα, χαλασμένες καρέκλες,  σκισμένες σκηνές είναι όσα βλέπει κανείς στο ιστορικό κάστρο  της Χίου. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που πέρασαν το χειμώνα στα τείχη του κάστρου, το μετέτρεψαν σε χωματερή. Αυτοί που δεν μπορούσαν να μείνουν στον καταυλισμό της Σούδας που βρίσκεται δίπλα από το κάστρο έστηναν σκηνές μέσα σε […]

gt70888_1

Πετάμενα  κουτιά, τρόφιμα, παλιά στρώματα, χαλασμένες καρέκλες,  σκισμένες σκηνές είναι όσα βλέπει κανείς στο ιστορικό κάστρο  της Χίου.

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που πέρασαν το χειμώνα στα τείχη του κάστρου, το μετέτρεψαν σε χωματερή.

kastrochios5-1504343396

Αυτοί που δεν μπορούσαν να μείνουν στον καταυλισμό της Σούδας που βρίσκεται δίπλα από το κάστρο έστηναν σκηνές μέσα σε αυτό και το γέμιζαν σκουπίδια.

kastrochios4-1504343388

«Δημιουργήθηκε  κάτω από την μύτη των αρχών  ένας δεύτερος καταυλισμός … υπάρχουν δεκάδες κιλά σκουπιδιών απο πλαστικά μπουκάλια αλουμίνιο χαρτί» δήλωσε στο Star o Παντελής Φύκαρης, δημοσιογράφος.

kastrochios3-1504343381

Οι φθορές που έχει υποστεί μέρος του Κάστρου είναι μεγάλες. Πρόσφυγες ξήλωσαν ακόμα και τις πέτρες για να στερεώσουν τις σκηνές τους, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τις χρησιμοποίησαν και ως πολεμοφόδια στις μεταξύ τους συγκρούσεις.

kastrochios2-1504343373

Σήμερα όσοι τουρίστες επισκέπτονται το συγκεκριμένο σημείο του κάστρου αντικρίζουν μια τραγική εικόνα.

kastrochios6-1504343425

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις