Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Η “Φλόρενς”, ικανή να καταστρέψει τα πάντα, θα περάσει ξυστά από τη Γη
PLUS

Η “Φλόρενς”, ικανή να καταστρέψει τα πάντα, θα περάσει ξυστά από τη Γη

Ένας αστεροειδής διαμέτρου περίπου τριών μιλίων θα περάσει σήμερα σχετικά κοντά από την Γη. Πρόκειται για την «Φλόρενς», όπως τον ονόμασαν οι επιστήμονες και θα περάσει «μόλις» 4,4 εκατομμύρια μίλια από τη Γη, μια απόσταση που για το σύμπαν θεωρείται περίπου «ξυστά», καθώς πρόκειται για 18 φορές επί την απόσταση της Γης από την Σελήνη. […]

Asteroids-01-goog

Ένας αστεροειδής διαμέτρου περίπου τριών μιλίων θα περάσει σήμερα σχετικά κοντά από την Γη.

Πρόκειται για την «Φλόρενς», όπως τον ονόμασαν οι επιστήμονες και θα περάσει «μόλις» 4,4 εκατομμύρια μίλια από τη Γη, μια απόσταση που για το σύμπαν θεωρείται περίπου «ξυστά», καθώς πρόκειται για 18 φορές επί την απόσταση της Γης από την Σελήνη.

Η NASA δήλωσε πως το πέρασμα αυτό δεν θα μας επηρεάσει, γιατί αν γινόταν, θα σήμαινε το τέλος του κόσμου, με τεράστιες φωτιές που θα έκαιγαν τα πάντα και καμία ζωή δεν θα ήταν δυνατόν να υπάρξει.

Η «Φλόρενς» έχει μέγεθος περίπου 2,7 μίλια, ενώ ο αστεροειδής που πιστεύεται πως προκάλεσε την εξαφάνιση των δεινοσαύρων πριν από 65 εκατ. χρόνια είχε μέγεθος 6 μιλίων.

«Η “Φλόρενς” είναι ο μεγαλύτερος αστεροειδής που περνά τόσο κοντά από τον πλανήτη μας από την αρχή του σχετικού προγράμματος παρακολούθησης της NASA», δήλωσε ο Πολ Χαντος, επικεφαλής του αρμόδιου τμήματος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις