Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τρόμος στην Ολλανδία: Με τεράστιες ζαρντινιέρες προσπαθούν να αποφύγουν τα βαν του θανάτου
ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος στην Ολλανδία: Με τεράστιες ζαρντινιέρες προσπαθούν να αποφύγουν τα βαν του θανάτου

Υπό τον τρόμο για νέο τρομοκρατικό χτύπημα, το Άμστερνταμ ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας για να περιορίσει τις ουρές κόσμου που σχηματίζονται έξω από τα αξιοθέατα. Η ανακοίνωση της Δημαρχίας αναφέρει ότι ο δήμαρχος ‘Εμπερχαρντ φαν ντερ Λάαν, ο εισαγγελέας και οι δυνάμεις της τάξης συναντήθηκαν με αξιωματούχους «μεγάλων τουριστικών αξιοθέατων για να μιλήσουν για την τρέχουσα τρομοκρατική […]

ImageHandler (3)

Υπό τον τρόμο για νέο τρομοκρατικό χτύπημα, το Άμστερνταμ ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας για να περιορίσει τις ουρές κόσμου που σχηματίζονται έξω από τα αξιοθέατα.

Η ανακοίνωση της Δημαρχίας αναφέρει ότι ο δήμαρχος ‘Εμπερχαρντ φαν ντερ Λάαν, ο εισαγγελέας και οι δυνάμεις της τάξης συναντήθηκαν με αξιωματούχους «μεγάλων τουριστικών αξιοθέατων για να μιλήσουν για την τρέχουσα τρομοκρατική απειλή».

Ο Δήμαρχος τονίζει σε επιστολή του ότι «η συνεδρίαση οργανώθηκε μετά τις πρόσφατες επιθέσεις στην Ισπανία», στις οποίες σκοτώθηκαν 16 άνθρωποι.

«Μπορούν να ληφθούν πρόσθετα μέτρα σε συγκεκριμένα σημεία» δήλωσε ο φαν ντερ Λάαν. «Συμφωνήσαμε, επίσης, ότι οι εκπρόσωποι των τουριστικών αξιοθέατων θα εκπαιδευτούν με την αστυνομία και τις υπηρεσίες διάσωσης για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση απειλής για τρομοκρατική επίθεση».

Στις συζητήσεις περιλαμβάνονται μεγάλες τουριστικές τοποθεσίες, όπως το δημοφιλές κέντρο Heineken Experience και η Πλατεία των Μουσείων, όπου βρίσκονται το Μουσείο Βαν Γκογκ, το Εθνικό Μουσείο της Ολλανδίας και το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης και Ντιζάιν.

Ο δήμαρχος, ωστόσο, σημείωσε ότι η πιθανότητα μιας επίθεσης δεν μπορεί να αποκλειστεί. «Επιπλέον, δεν είναι ευκταίο να ληφθούν μέτρα σε κάθε χώρο όπου θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί επίθεση. Η επίπτωση στην καθημερινή ζωή θα επηρέαζε σε βαθμό απαράδεκτο».

Στο ίδιο κλίμα και το Ρότερνταμ, που ανακοίνωσε τη λήψη νέων μέτρων ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης προσεχώς γιγάντιων ζαρντινιέρων για να εμποδίζεται η πρόσβαση στο κέντρο της πόλης με αυτοκίνητο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επίθεση.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Προσοχή

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί με ανακοίνωση του για τον κίνδυνο νέων τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη και υπενθυμίζει στους Αμερικανούς πολίτες ότι η νέα ταξιδιωτική οδηγία λήγει στις 30 Νοεμβρίου και τους καλεί να έχουν συχνή επικοινωνία με την οικογένεια τους.

«Τα πρόσφατα περιστατικά στη Γαλλία, τη Ρωσία, τη Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία και τη Φινλανδία καταδεικνύουν ότι το Ισλαμικό Κράτος, η αλ-Κάιντα και οι συνεργάτες τους έχουν την ικανότητα να εκτελέσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη. Ενώ οι τοπικές κυβερνήσεις συνεχίζουν τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις το υπουργείο Εξωτερικών εξακολουθεί να ανησυχεί για το ενδεχόμενο μελλοντικών τρομοκρατικών επιθέσεων. Οι πολίτες των ΗΠΑ θα πρέπει πάντα να είναι προσεκτικοί για το ενδεχόμενο οι τρομοκράτες να προχωρήσουν σε επιθέσεις με ελάχιστη ή καθόλου προειδοποίηση».

«Οι εξτρεμιστές εξακολουθούν να επικεντρώνονται στις τουριστικές τοποθεσίες, στους κόμβους μεταφοράς, στις αγορές / στα εμπορικά κέντρα και στις τοπικές κυβερνητικές εγκαταστάσεις. Επιπλέον, ξενοδοχεία, κλαμπ, εστιατόρια, χώροι λατρείας, πάρκα, εκδηλώσεις που συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον, εκπαιδευτικά ιδρύματα και αεροδρόμια παραμένουν υψηλά στη λίστα για πιθανές επιθέσεις. Οι πολίτες των ΗΠΑ θα πρέπει να είναι ακόμα περισσότερο προσεκτικοί σε αυτές και σε παρόμοιες τοποθεσίες. Οι τρομοκράτες επιμένουν να εφαρμόζουν μια σειρά από τακτικές, κάνοντας χρήση πυροβόλων όπλων, εκρηκτικών υλών, οχημάτων αλλά και όπλων, που είναι δύσκολο να ανιχνευθούν πριν από την επίθεση».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις