Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Μέτρα για την προστασία των δασικών περιοχών που κάηκαν στη Ζάκυνθο
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέτρα για την προστασία των δασικών περιοχών που κάηκαν στη Ζάκυνθο

Οι υπουργοί Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος εξήγγειλαν μέτρα για την απόλυτη προστασία των δασικών περιοχών που κάηκαν καθώς και την πρόληψη των πλημμυρικών και διαβρωτικών φαινομένων, την αποκατάσταση του περιβάλλοντος, αλλά και την αποζημίωση των πληγέντων πολιτών. Οι υπουργοί έφτασαν το πρωί της Πέμπτης στη Ζάκυνθο κι επιβιβάστηκαν σε ελικόπτερο […]

235256-1504246274

Οι υπουργοί Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος εξήγγειλαν μέτρα για την απόλυτη προστασία των δασικών περιοχών που κάηκαν καθώς και την πρόληψη των πλημμυρικών και διαβρωτικών φαινομένων, την αποκατάσταση του περιβάλλοντος, αλλά και την αποζημίωση των πληγέντων πολιτών.

Οι υπουργοί έφτασαν το πρωί της Πέμπτης στη Ζάκυνθο κι επιβιβάστηκαν σε ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μαζί με τον υποστράτηγο της Πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλο, πραγματοποιώντας πτήση πάνω από τις καμένες εκτάσεις.

Στη συνέχεια συνατήθηκαν με τους παράγοντες της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας, της Δασικής Υπηρεσίας κ.α., ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος και αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, ο δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων.

«Λαμβάνονται μέτρα άμεσης προστασίας των ορεινών και δασικών περιοχών του νησιού. Όσοι νομίζουν ότι θα μένουν ατιμώρητοι να το ξεχάσουν» δήλωσε ο κ. Κοντονής.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ε. Αποστόλου τόνισε ότι «ήδη έχουμε ξεκινήσει την πρώτη προσέγγιση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ. Διευκρινίζω πως πρόκειται για ζημιές που έχουν σχέση με τον ΕΛΓΑ και καλύπτονται για την ασφάλισή τους. Αυτές αφορούν το ζωικό κεφάλαιο και τη μελισσοκομία, είτε έχει να κάνει με το εισόδημα είτε με τον πληθυσμό. Σε ότι αφορά το φυτικό κεφάλαιο, επειδή η φωτιά δεν είναι κίνδυνος που καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ, συντάσσουμε έναν φάκελο που θα ολοκληρωθεί τη βλαστική περίοδο, τον υποβάλλουμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η χρηματοδότηση, εφόσον δοθεί η έγκριση, καταβάλλεται από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Ο κ. Φάμελλος, με τη σειρά του, υπογράμμισε ότι θα ολοκληρωθούν άμεσα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά κι αντιδιαβρωτικά έργα, σε σύντομο χρονικό διάστημα. «Σύντομα θα έχουμε τις σχετικές μελέτες για τα απαραίτητα μέτρα αλλά και για τη φυσική ή τεχνητή αναδάσωση των περιοχών που επλήγησαν» ανέφερε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις