Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Εκρήξεις σε εργοστάσιο στο Χιούστον- Κάτοικοι εισέπνευσαν χημικό νέφος
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκρήξεις σε εργοστάσιο στο Χιούστον- Κάτοικοι εισέπνευσαν χημικό νέφος

Δυο εκρήξεις πραγματοποιήθηκαν στο Χιούστον του Τέξας, όταν εργοστάσιο χημικών πλημμύρισε. Από τις εκρήξεις τραυματίστηκαν τουλάχιστον 10 άτομα, που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, καθώς εισέπνευσαν χημικό νέφος. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας βοηθός σερίφη εισήχθη στο νοσοκομείο, γιατί εισέπνευσε αναθυμιάσεις.  Οι υπόλοιποι 9 μπήκαν στο νοσοκομείο από μόνοι τους προληπτικά. Τα αμερικανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο ουρανός πάνω από το εργοστάσιο γέμισε με πυκνό μαύρο […]

ImageHandler (1)

Δυο εκρήξεις πραγματοποιήθηκαν στο Χιούστον του Τέξας, όταν εργοστάσιο χημικών πλημμύρισε.

Από τις εκρήξεις τραυματίστηκαν τουλάχιστον 10 άτομα, που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, καθώς εισέπνευσαν χημικό νέφος.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας βοηθός σερίφη εισήχθη στο νοσοκομείο, γιατί εισέπνευσε αναθυμιάσεις.  Οι υπόλοιποι 9 μπήκαν στο νοσοκομείο από μόνοι τους προληπτικά.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο ουρανός πάνω από το εργοστάσιο γέμισε με πυκνό μαύρο καπνό, αφού ακούστηκαν 2 εκρήξεις.

harvey-factory-1504176606

Αιτία της έκρηξης ήταν οι ζημιές που υπέστη το εργοστάσιο εξαιτίας του τυφώνα Χάρβεϊ και των πλημμύρων που προκάλεσε, χάνοντας τη δυνατότητά του να κρατάει στην ψύξη ασταθείς χημικές ενώσεις.

Οι αρχές τόνισαν ότι δεν υπήρχε περίπτωση να αποφευχθεί η έκρηξη κι έτσι είχαν προβλέψει να απομακρύνουν τους πολίτες από την περιοχή.

Ο Χάρβεϊ υποχωρεί από το νοτιοανατολικό Τέξας και κατευθύνεται προς τη Λουιζιάνα, αφήνοντας πίσω του βιβλική καταστροφή.

Ο απολογισμός δείχνει 33 νεκρούς, δεν είναι, όμως, ο τελικός, επομένως ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί.

Χθες το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ο Χάρβεϊ υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα, προειδοποίησε, όμως, ότι «οι καταστροφικές και απειλητικές για τη ζωή πλημμύρες θα συνεχιστούν μέσα και γύρω από το Χιούστον, το Μπομόν/ Πορτ Άρθουρ προς τα ανατολικά ως τη νοτιοδυτική Λουιζιάνα ολόκληρη την εβδομάδα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις