Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Νέα έρευνα, προειδοποιεί για τη διατροφή με χαμηλά λιπαρά
ΥΓΕΙΑ

Νέα έρευνα, προειδοποιεί για τη διατροφή με χαμηλά λιπαρά

Μπορεί μέχρι τώρα να ξέραμε πως η κατανάλωση τροφών που περιέχουν χαμηλά λιπαρά μόνο καλό μπορεί να κάνει στην υγεία μας, πρόσφατη έρευνα όμως που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Lancet, και στην οποία συμμετείχαν 135.000 ενήλικοι, ήρθε να το ανατρέψει. Οι ερευνητές έβγαλαν το συμπέρασμα πως όσοι ακολουθούν δίαιτες, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα αφού κόβουν […]

bigstock-healthy-eating-dieting-and-pe-87836417

Μπορεί μέχρι τώρα να ξέραμε πως η κατανάλωση τροφών που περιέχουν χαμηλά λιπαρά μόνο καλό μπορεί να κάνει στην υγεία μας, πρόσφατη έρευνα όμως που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Lancet, και στην οποία συμμετείχαν 135.000 ενήλικοι, ήρθε να το ανατρέψει.

Οι ερευνητές έβγαλαν το συμπέρασμα πως όσοι ακολουθούν δίαιτες, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα αφού κόβουν από την διατροφή τους το βούτυρο, τα τυριά και το κρέας τα οποία περιέχουν θρεπτικά στοιχεία για τον οργανισμό μας.

Παράλληλα η ίδια έρευνα έδειξε πως οι άνθρωποι που περιορίζουν ή κόβουν τα λιπαρά συνήθως καταναλώνουν υδατάνθρακες όπως π.χ ψωμί, ρύζι και μακαρόνια τα οποία δεν κάνουν καλό στην υγεία.

Ο δρ Mente ανέφερε ότι η ισορροπία μεταξύ λιπαρών και υδατανθράκων είναι το καλύτερο για την υγεία. Αυτό σημαίνει ότι περίπου το 35% των θερμίδων στην διατροφή σας πρέπει να προέρχεται από λιπαρά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις