Σε νέα εκτόξευση πυραύλου προχώρησε ο Κιμ- Πέρασε πάνω από την Ιαπωνία

ΚΟΣΜΟΣ

Σε νέα εκτόξευση πυραύλου προχώρησε ο Κιμ- Πέρασε πάνω από την Ιαπωνία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Βόρεια Κορέα, εν μέσω της έντασης με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ο Κιμ Γιονγκ Ουν προχώρησε σε ακόμη μια επιτυχημένη εκτόξευση πυραύλου, ο οποίος όμως αυτή τη φορά πέρασε πάνω από τη βόρεια Ιαπωνία. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Ιαπωνίας NHK μετέδωσε ότι ο πύραυλος έσπασε σε τρία κομμάτια που έπεσαν στη […]

29.08.2017 | 07:19

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Βόρεια Κορέα, εν μέσω της έντασης με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ο Κιμ Γιονγκ Ουν προχώρησε σε ακόμη μια επιτυχημένη εκτόξευση πυραύλου, ο οποίος όμως αυτή τη φορά πέρασε πάνω από τη βόρεια Ιαπωνία.

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Ιαπωνίας NHK μετέδωσε ότι ο πύραυλος έσπασε σε τρία κομμάτια που έπεσαν στη θάλασσα κοντά στη νήσο Χοκαΐντο.

Από την πλευρά του, το κρατικό πρόγραμμα προειδοποίησης της Ιαπωνίας, J-Alert, συνέστησε στους κατοίκους στην περιοχή να λάβουν προφυλάξεις.

Οι ιαπωνικές ένοπλες δυνάμεις δεν προσπάθησαν να καταρρίψουν τον πύραυλο, ο οποίος πέρασε πάνω από το ιαπωνικό έδαφος κατά τις 06.06 τοπική ώρα, έξι λεπτά μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας είπαν ότι ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από την περιοχή Σουνάν κοντά στην Πιονγκγιάνγκ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Ιαπωνίας, ο βαλιστικός πύραυλος ήταν κατά πάσα πιθανότητα μεσαίου βεληνεκούς, ίδιου τύπου με αυτόν που εκτοξεύτηκε τον Μάιο και τον οποίο η Βόρεια Κορέα είχε απειλήσει ότι θα εκτοξεύσει εναντίον της νήσου Γκουάμ, αμερικανικής επικράτειας στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Η προκλητική συμπεριφορά της Βόρειας Κορέας έκανε Ηνωμένες Πολιτείες, Ιαπωνία και Νότια Κορέα να ζητήσουν τη σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

 

Exit mobile version