Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σε νέα εκτόξευση πυραύλου προχώρησε ο Κιμ- Πέρασε πάνω από την Ιαπωνία
ΚΟΣΜΟΣ

Σε νέα εκτόξευση πυραύλου προχώρησε ο Κιμ- Πέρασε πάνω από την Ιαπωνία

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Βόρεια Κορέα, εν μέσω της έντασης με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ο Κιμ Γιονγκ Ουν προχώρησε σε ακόμη μια επιτυχημένη εκτόξευση πυραύλου, ο οποίος όμως αυτή τη φορά πέρασε πάνω από τη βόρεια Ιαπωνία. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Ιαπωνίας NHK μετέδωσε ότι ο πύραυλος έσπασε σε τρία κομμάτια που έπεσαν στη […]

ImageHandler

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Βόρεια Κορέα, εν μέσω της έντασης με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ο Κιμ Γιονγκ Ουν προχώρησε σε ακόμη μια επιτυχημένη εκτόξευση πυραύλου, ο οποίος όμως αυτή τη φορά πέρασε πάνω από τη βόρεια Ιαπωνία.

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Ιαπωνίας NHK μετέδωσε ότι ο πύραυλος έσπασε σε τρία κομμάτια που έπεσαν στη θάλασσα κοντά στη νήσο Χοκαΐντο.

Από την πλευρά του, το κρατικό πρόγραμμα προειδοποίησης της Ιαπωνίας, J-Alert, συνέστησε στους κατοίκους στην περιοχή να λάβουν προφυλάξεις.

Οι ιαπωνικές ένοπλες δυνάμεις δεν προσπάθησαν να καταρρίψουν τον πύραυλο, ο οποίος πέρασε πάνω από το ιαπωνικό έδαφος κατά τις 06.06 τοπική ώρα, έξι λεπτά μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας είπαν ότι ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από την περιοχή Σουνάν κοντά στην Πιονγκγιάνγκ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Ιαπωνίας, ο βαλιστικός πύραυλος ήταν κατά πάσα πιθανότητα μεσαίου βεληνεκούς, ίδιου τύπου με αυτόν που εκτοξεύτηκε τον Μάιο και τον οποίο η Βόρεια Κορέα είχε απειλήσει ότι θα εκτοξεύσει εναντίον της νήσου Γκουάμ, αμερικανικής επικράτειας στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Η προκλητική συμπεριφορά της Βόρειας Κορέας έκανε Ηνωμένες Πολιτείες, Ιαπωνία και Νότια Κορέα να ζητήσουν τη σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις