Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Σύγκρουση αντιτορπιλικού με εμπορικό πλοίο: Βρέθηκαν οι σοροί των ναυτών
ΚΟΣΜΟΣ

Σύγκρουση αντιτορπιλικού με εμπορικό πλοίο: Βρέθηκαν οι σοροί των ναυτών

Επιβεβαιώθηκε από το Ναυτικό των ΗΠΑ, ότι εντοπίστηκαν οι σοροί και των 10 ναυτικών που σκοτώθηκαν κατά τη σύγκρουση του αντιτορπιλικού John S. McCain με εμπορικό πλοίο έξω από τη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία την περασμένη εβδομάδα. Στην ιστοσελίδα του, το αμερικανικό ναυτικό ανέφερε ότι οι δύτες του βρήκαν τις σορούς μέσα στα αεροστεγή τμήματα του κατεστραμμένου πλοίου, που […]

ap-17234456290615-1503896987

Επιβεβαιώθηκε από το Ναυτικό των ΗΠΑ, ότι εντοπίστηκαν οι σοροί και των 10 ναυτικών που σκοτώθηκαν κατά τη σύγκρουση του αντιτορπιλικού John S. McCain με εμπορικό πλοίο έξω από τη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία την περασμένη εβδομάδα.

Στην ιστοσελίδα του, το αμερικανικό ναυτικό ανέφερε ότι οι δύτες του βρήκαν τις σορούς μέσα στα αεροστεγή τμήματα του κατεστραμμένου πλοίου, που ελλιμενίζεται στη ναυτική βάση της Σιγκαπούρης, Τσανγί.

ap-17234392892987-1503896976

Στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης των αγνοούμενων ναυτών συμμετείχαν πλοία, δύτες κι αεροπλάνα από την Αυστραλία, την Ινδονησία, τη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη και τις ΗΠΑ, καλύπτοντας μια έκταση περίπου 5.500 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Πρόκειται για την 4η σύγκρουση πολεμικού πλοίου του στόλου των ΗΠΑ, που οδήγησε στην απομάκρυνση του διοικητή του Έβδομου Στόλου, αντιναυάρχου Τζόσεφ Οκόιν, εξαιτίας της «έλλειψης εμπιστοσύνης στην ικανότητά του να ηγηθεί».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις