Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λουκέτα σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ενώ η χώρα σφύζει από τουρίστες
ΕΛΛΑΔΑ

Λουκέτα σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ενώ η χώρα σφύζει από τουρίστες

Λουκέτα  έχουν μπει σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους λόγω της έλλειψης προσωπικού, ενώ δεκάδες άλλοι χώροι υπολειτουργούν. Στην καρδιά της Αθήνας, μνημεία όπως η Βιβλιοθήκη του Αδριανού και η Ρωμαϊκή Αγορά δεν είναι διαθέσιμα για τους επισκέπτες τις προβλεπόμενες ώρες, καθώς λειτουργούν έως τις 3 το μεσημέρι και τις 6 το απόγευμα αντίστοιχα. Οι ελλείψεις είναι μεγαλύτερες σε τουριστικά νησιά […]

assets_LARGE_t_175762_48377553

Λουκέτα  έχουν μπει σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους λόγω της έλλειψης προσωπικού, ενώ δεκάδες άλλοι χώροι υπολειτουργούν.

Στην καρδιά της Αθήνας, μνημεία όπως η Βιβλιοθήκη του Αδριανού και η Ρωμαϊκή Αγορά δεν είναι διαθέσιμα για τους επισκέπτες τις προβλεπόμενες ώρες, καθώς λειτουργούν έως τις 3 το μεσημέρι και τις 6 το απόγευμα αντίστοιχα.

Οι ελλείψεις είναι μεγαλύτερες σε τουριστικά νησιά του Αιγαίου, με σπουδαίους ιστορικούς χώρους. Όταν φτάνουν οι τουρίστες στην πόρτα του Αρχαιολογικού  Μουσείου της Νισύρου στο Μανδράκι, αντικρίζουν μια πόρτα κλειστή, καθώς η μοναδική υπάλληλος ζήτησε μετάθεση λόγω οικογενειακού προβλήματος.

Το αρχαίο θέατρο Μυτιλήνης, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία, παραμένει κλειστό, λόγω έλλειψης κονδυλίων.

Αλλά και στην Κέρκυρα το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης έχει βάλει λουκέτο εδώ και πέντε χρόνια.

Κι όλα αυτά, ενώ πολλοί κάνουν ακόμα διακοπές.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις