Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Η φοιτητική ζωή αρχίζει… Πώς θα είσαι πραγματικός μάγκας
PLUS

Η φοιτητική ζωή αρχίζει… Πώς θα είσαι πραγματικός μάγκας

Σε λίγες μέρες ξεκινάνε τα μαθήματα για τους νέους φοιτητές και η καρδιά έχει ήδη αρχίσει να χτυπά από την αγωνία. Νέα ζωή, νέο σπίτι, νέοι φίλοι… Τα δάκρυα στην αρχή πολλά, αλλά στο τέλος πολύ περισσότερα που θα αφήσεις πίσω τόσες εμπειρίες. Τα καλύτερα χρόνια της ζωής μας είναι τα φοιτητικά για αυτό και […]

upotrofies-se-foitites-apo-to-idruma-latsi.w_hr

Σε λίγες μέρες ξεκινάνε τα μαθήματα για τους νέους φοιτητές και η καρδιά έχει ήδη αρχίσει να χτυπά από την αγωνία.

Νέα ζωή, νέο σπίτι, νέοι φίλοι… Τα δάκρυα στην αρχή πολλά, αλλά στο τέλος πολύ περισσότερα που θα αφήσεις πίσω τόσες εμπειρίες.

Τα καλύτερα χρόνια της ζωής μας είναι τα φοιτητικά για αυτό και πρέπει να τα περνάμε όσο καλύτερα μπορούμε.

Χωρίς να γίνουμε όμως αιώνιοι φοιτητές, ούτε να επιστρέφουμε το χάραμα στο σπίτι μεθυσμένοι, προκαλώντας την ανησυχία των γονιών που πληρώνουν για το μέλλον σου. Όλα με μέτρο και να θυμάσαι πως ο αληθινός μάγκας της παρέας, είναι αυτός που ξέρει γιατί βρίσκεται εκεί και δεν αφήνει τον στόχο.

Δες τις καλύτερες συμβουλές, για μια φοιτητική ζωή που θα τη θυμάσαι πάντα.

Οργάνωσε τον νέο σου χώρο αλλά και τον νέο σου τρόπο διαβάσματος. Φρόντισε να γνωρίσεις μεγαλύτερους αξιόλογους φοιτητές και ενημέρωσε τους πως ίσως χρειαστείς βοήθεια.

Μην αφήνεις τίποτα την τελευταία στιγμή, μάθε το πρόγραμμα των μαθημάτων και των εργασιών σου για να βρίσκεσαι εντός ορίων.

Μην πέσεις με τα μούτρα στο έτοιμο φαγητό. Μάθε να φτιάχνεις κάτι μόνος σου, αν όχι μάθε για την φοιτητική εστία ή για τα εστιατόρια με σπιτικό φαγητό. 

It is brilliant idea! Group of joyful young people looking at laptop while working together outdoors

Ίσως με τις πανελλαδικές να σου λείπει ύπνος, ως φοιτητής φρόντισε να καλύψεις αυτό το κενό.

Να ενημερωθείς για τις ομάδες του πανεπιστημίου- το να γίνεις ενεργό μέλος θα σε κάνει πιο κοινωνικό. Απέφυγε καλύτερα τις πολιτικές παρατάξεις.

Κράτα επαφή με τους παλιούς σου συμμαθητές. Κάλεσε τους στην πόλη σου όταν μπεις σε ρυθμό.

Αν ερωτευτείς, απόλαυσε το, αρκεί να μην σε παρασύρει το αντικείμενο του πόθου σε ξενύχτια και οτιδήποτε είναι εις βάρος σου.

Μην μιλάς ασταμάτητα με τους γονείς σου. Ενηλικιώθηκες και ζεις μόνος, εκμεταλλεύσου το για να ανεξαρτητοποιηθείς συναισθηματικά. Ποτέ όμως μην τους αφήνεις να ανησυχούν.

Να είσαι ενεργός φοιτητής. Μπορεί οι καθηγητές σου να μην κρατάνε μπλοκάκι για το ποιος λέει μάθημα, αλλά ο καλός φοιτητής δεν περνάει ποτέ απαρατήρητος. Να μη ντρέπεσαι να ρωτήσεις τίποτα μέσα στην τάξη.

teen-girls-with-mobile-phones

Εκμεταλλεύσου όλες τις υπηρεσίες του πανεπιστημίου: βιβλιοθήκη, γυμναστήριο, εστιατόριο κλπ.

Αν χρειαστεί μπορείς να πιάσεις μια part-time δουλειά που θα σου δώσει ένα έξτρα χαρτζιλίκι και εργασιακή εμπειρία αλλά μην αφήσεις την σχολή και απέφυγε τις βραδινές δουλειές.

Διασκέδασε το όσο μπορείς, εκτός από την περίοδο της εξεταστικής. Θα βγαίνεις όταν είσαι φαγωμένος και ξεκούραστος και όχι όποτε σου λένε οι άλλοι. Οι ξέγνοιαστες μέρες στη διάρκεια των εξαμήνων θα σου μείνουν αξέχαστες!

Μην πίνεις, μην μπαίνεις αργά σε αυτοκίνητα και μην παρατήσεις τον στόχο που είναι το πτυχίο. Να θυμάσαι, έχεις μπροστά σου όλη τη ζωή να κάνεις αυτά που θες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις