Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Πύρινος εφιάλτης στη Ζάκυνθο: Κρίθηκε αναγκαία η επέμβαση του στρατού
ΕΛΛΑΔΑ

Πύρινος εφιάλτης στη Ζάκυνθο: Κρίθηκε αναγκαία η επέμβαση του στρατού

H Ζάκυνθος ξαναζεί τον πύρινο εφιάλτη, με περιουσίες να έχουν καταστραφεί και κατοίκους να φωνάζουν απεγνωσμένοι για βοήθεια. Σύμφωνα με καταγγελίες, τουλάχιστον δύο σπίτια, δύο καταστήματα και πολλές κτηνοτροφικές μονάδες δέχθηκαν την πύρινη επίθεση, στο χωριό της Αναφωνήτριας, στην ορεινή Ζάκυνθο. Το χωριό εκκενώθηκε από τα πρώτα λεπτά, όταν διαπιστώθηκε ότι οι φλόγες, πάνω από 20 μέτρα, απειλούσαν […]

za_1

H Ζάκυνθος ξαναζεί τον πύρινο εφιάλτη, με περιουσίες να έχουν καταστραφεί και κατοίκους να φωνάζουν απεγνωσμένοι για βοήθεια.

Σύμφωνα με καταγγελίες, τουλάχιστον δύο σπίτια, δύο καταστήματα και πολλές κτηνοτροφικές μονάδες δέχθηκαν την πύρινη επίθεση, στο χωριό της Αναφωνήτριας, στην ορεινή Ζάκυνθο.

za_2

Το χωριό εκκενώθηκε από τα πρώτα λεπτά, όταν διαπιστώθηκε ότι οι φλόγες, πάνω από 20 μέτρα, απειλούσαν τις περιουσίες κι ότι ο αέρας ήταν τόσο δυνατός προκαλούσε τρόμο.

Καταστήματα κι εστιατόρια μετατράπηκαν σε στάχτες, με τους κατοίκους να αναφέρουν ότι εκρήξεις από τις μπουκάλες υγραερίου ακούγονται σε πολλά μέτρα απόσταση.

za_3

Η παροχή νερού διεκόπη για κάποιες ώρες για να μπορούν να ανεφοδιάζονται χωρίς πρόβλημα τα πυροσβεστικά οχήματα.

Ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, βρέθηκε στο σημείο και κατήγγειλε την απροθυμία υδρομεταφορέων να συμμετάσχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης. Οι κάτοικοι, με τη σειρά τους, διαμαρτύρονταν και για την έλλειψη εναέριων μέσων που για περισσότερο από μία ώρα σταμάτησαν τις ρίψεις. Πολλοί από αυτούς έχασαν σημαντικό ζωικό βασίλειο. «Μας έχουν εγκαταλείψει» φώναζαν το βράδυ του Σαββάτου. «Κινδυνεύουμε! Καταστρεφόμαστε! Κάνουμε μόνοι μας ό,τι μπορούμε και εμείς και οι πυροσβέστες. Η περιφέρεια δεν έχει στείλει ούτε ένα όχημα «Αν έχουν τσίπα στην κυβέρνηση και στην περιφέρεια να παραιτηθούν απόψε» δήλωσε κάτοικος των Μαριών.

za_6

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, έφτασαν στη Ζάκυνθο, με έκτακτο ακτοπλοϊκό δρομολόγιο του πλοίου «Mare Di Levante» της «Levante Ferries» , από την ηπειρωτική χώρα, 10 πυροσβεστικά οχήματα με δεκάδες πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα και μηχανήματα του Στρατού, προκειμένου να συνδράμουν το δύσκολο έργο των τοπικών δυνάμεων, ενώ σήμερα, Κυριακή, νωρίς το πρωί, κατέφτασαν άλλα 7 οχήματα με 20 άνδρες από τη Βόρειο Ελλάδα, ενώ 2 ελικόπτερα Chinook ξεκίνησαν ρίψεις νερού από αέρος, από τις 07:00 το πρωί.

ierazante za_4 zz_1 za_5 zz_2 (1) zz_3 zz_4 (1) zz_6 fotia
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις