Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Καίγεται η Ζάκυνθος! Σπίτι και καταστήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες! (pics-vids)
ΕΛΛΑΔΑ

Καίγεται η Ζάκυνθος! Σπίτι και καταστήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες! (pics-vids)

Στις φλόγες έχει παραδοθεί και πάλι η Ζάκυνθος. Η πυρκαγιά απείλησε το χωριό Αναφωνήτρια με τους κατοίκους να προσπαθούν να σώσουν ό,τι μπορούν. Οι φλόγες πλησίασαν τα σπίτια και οι ιδιοκτήτες τους με λάστιχα στα χέρια παλεύουν να προστατέψουν τις περιουσίες τους. Μια παλαιά κατοικία, όπου διέμεναν δύο ηλικιωμένοι έχει καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ σοβαρές ζημιές έχει υποστεί ταβέρνα […]

3-1503760098

Στις φλόγες έχει παραδοθεί και πάλι η Ζάκυνθος. Η πυρκαγιά απείλησε το χωριό Αναφωνήτρια με τους κατοίκους να προσπαθούν να σώσουν ό,τι μπορούν. Οι φλόγες πλησίασαν τα σπίτια και οι ιδιοκτήτες τους με λάστιχα στα χέρια παλεύουν να προστατέψουν τις περιουσίες τους.

2-1503760101

Μια παλαιά κατοικία, όπου διέμεναν δύο ηλικιωμένοι έχει καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ σοβαρές ζημιές έχει υποστεί ταβέρνα της περιοχής, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Οι ένοικοι εγκατέλειψαν στο «τσακ» το σπίτι σε κατάσταση σοκ, ενώ τουλάχιστον τρεις παρακείμενες οικίες περικυκλώθηκαν από τις φλόγες.

Δύο εστιατόρια έξω από τη Μονή Αναφωνήτριας καταστράφηκαν, ενώ η ίδια η Μονή έχει υποστεί σημαντικές ζημιές στους εξωτερικούς της χώρους.

Καταστήματα, εστιατόρια και μεγάλες εκτάσεις έχουν γίνει στάχτη, με τις  εκρήξεις από τις μπουκάλες υγραερίου να ακούγονται σε πολλά μέτρα απόσταση.

fotia-anafwnitria3-3-web-1503760036

Στην περιοχή επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 17 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού από αέρος έκαναν δύο Πετζετέλ.

Οι ισχυροί άνεμοι δεν βοηθούν στην κατάσβεση της πύρινης λαίλαπας, ενώ μόλις μέσα σε ένα 24ωρο εκδηλώθηκαν 52 πυρκαγιές σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Στα Ιωάννινα λόγω πυρκαγιάς απειλήθηκε το χωριό Ασβεστοχώρι. Η φωτιά… καίει δασική έκταση και στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 10 πυροσβεστικά οχήματα με 26 άνδρες, ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος έκαναν  ρίψεις δύο καναντέρ.

zz_4

Στις φλόγες τυλίχθηκε το βράδυ της Παρασκευής η περιοχή της Καρύταινας. Η φωτιά ξεκίνησε λίγα μέτρα πάνω από τον Λούσιο ποταμό  σε απόκρημνο σημείο, ανάμεσα στον Λούσιο και την Καρύταινα.

Οι αρχές συνέλαβαν στη Σαλαμίνα έναν άνδρα για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις