Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Βραβεύτηκε μετά θάνατον ο George Michael για την προσφορά του σε ασθενείς του AIDS
LIFESTYLE

Βραβεύτηκε μετά θάνατον ο George Michael για την προσφορά του σε ασθενείς του AIDS

Mπορεί να έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω τεράστιο κενό, όμως το κοινωνικό του έργο είναι ακόμη ζωντανό. Οι τιμητικές βραβεύσεις δεν έχουν τέλος για τον George Michael, με τελευταία, αυτή που οργάνωσε το Project Angel Food που τον τίμησε, κατά τη διάρκεια του Angel Awards Gala. Η εκδήλωση έγινε στα κεντρικά γραφεία του οργανισμού στο Χόλιγουντ […]

BERLIN - FEBRUARY 16:  Singer George Michael poses at the "George Michael: A Different Story" Photocall during the 55th annual Berlinale International Film Festival on February 16, 2005 in Berlin, Germany. (Photo by Sean Gallup/Getty Images)

Mπορεί να έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω τεράστιο κενό, όμως το κοινωνικό του έργο είναι ακόμη ζωντανό.

Οι τιμητικές βραβεύσεις δεν έχουν τέλος για τον George Michael, με τελευταία, αυτή που οργάνωσε το Project Angel Food που τον τίμησε, κατά τη διάρκεια του Angel Awards Gala.

Η εκδήλωση έγινε στα κεντρικά γραφεία του οργανισμού στο Χόλιγουντ κι ολοκληρώθηκε με ένα σόου του Άνταμ Λάμπερτ, αφιερωμένο στον Βρετανό τραγουδιστή που έφυγε από τη ζωή, τον Δεκέμβριο του 2016.

Όπως έγινε γνωστό, ο Λάμπερτ ερμήνευσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τις μεγάλες επιτυχίες του «Faith» και «One More Try», καθώς και την επιτυχία των Queen «Somebody to Love».

Ο 53χρονος τραγουδιστής, που ήταν κυπριακής καταγωγής, ήταν υποστηρικτής της οργάνωσης και τιμήθηκε με το βραβείο πρωτοπορίας «Ελίζαμπεθ Τέιλορ» καθώς διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο, ώστε η οργάνωση να ενισχυθεί κατά τη δεκαετία του 1990, όταν η επιδημία του AIDS ήταν στην κορύφωσή της και να συνεχίσει να προσφέρει φροντίδα στους ασθενείς. Ο Μάικλ χορηγούσε κάθε χρόνο, από τότε μέχρι και το θάνατο του, το ποσό των 25 χιλιάδων δολαρίων στην οργάνωση.

«Ο Τζορτζ Μάικλ ήταν αυτός που φρόντισε ώστε να μην κλείσουμε και να μπορέσουμε να προσφέρουμε τροφή στους αρρώστους όταν υπήρχε μεγάλη ανάγκη για βοήθεια», δήλωσε ο διευθυντής της οργάνωσης Richard Ayoub.

Η εκδήλωση συγκέντρωσε 600.000 δολάρια για το Project Angel Food μέσω διαφόρων δημοπρασιών. Το Project Angel Food είναι μία οργάνωση που μαγειρεύει και μοιράζει φαγητό σε άτομα που πάσχουν από τον ιό του AIDS.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις