Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Αιματοκύλισμα στην Καμπούλ με την “υπογραφή” του ISIS
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αιματοκύλισμα στην Καμπούλ με την “υπογραφή” του ISIS

Βομβιστική επίθεση καμικάζι αυτοκτονίας σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής σε σιιτικό τέμενος στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, αφήνοντας πίσω του δεκάδες νεκρούς. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείο Υγείας της χώρας, τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 40 ακόμη τραυματίστηκαν. Νωρίτερα, αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον δύο αστυνομικοί συγκαταλέγονται στα θύματα. «Οι επιτιθέμενοι σφάζουν ανθρώπους […]

ImageHandler (14)

Βομβιστική επίθεση καμικάζι αυτοκτονίας σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής σε σιιτικό τέμενος στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, αφήνοντας πίσω του δεκάδες νεκρούς.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείο Υγείας της χώρας, τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 40 ακόμη τραυματίστηκαν. Νωρίτερα, αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον δύο αστυνομικοί συγκαταλέγονται στα θύματα.

«Οι επιτιθέμενοι σφάζουν ανθρώπους σαν τα πρόβατα αλλά δεν υπάρχει κανένας να πάει και να τους σώσει», είπε ο Μουρτάζα, ένα νεαρό αγόρι που οι γονείς του παγιδεύτηκαν μέσα στο τέμενος, καθώς η επίθεση ήταν σε εξέλιξη. «Πολλοί άνθρωποι είναι καταγής και κανείς δεν προσπαθεί να τους σώσει.»

Το Ισλαμικό Κράτος, που έχει πραγματοποιήσει πολλές επιθέσεις εναντίον στόχων της σιιτικής μειονότητας στο Αφγανιστάν, ανέλαβε την ευθύνη, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της οργάνωσης Amaq.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις