Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Δήμαρχος Βενετίας: Όποιος φωνάξει «Allahu Akbar», θα τον τρώμε στα τρία βήματα (video)
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Δήμαρχος Βενετίας: Όποιος φωνάξει «Allahu Akbar», θα τον τρώμε στα τρία βήματα (video)

Να πυροβολούν οποιονδήποτε φωνάζει ‘Allahu Akbar’ στην πόλη του παρά να διακινδυνέψουν μια τρομοκρατική επίθεση διέταξε τους αστυνομικούς ο ακροδεξιός δήμαρχος της Βενετίας, όπως αποκάλυψε μιλώντας σε συνέδριο στο Ρίμινι. «Αν κάποιος τρέξει στην πλατεία του Αγίου Μάρκου φωνάζοντας «Allahu Akbar» («Ο Θεός είναι μεγάλος») θα τον φάμε. Πριν από ένα χρόνο έλεγα στα τέσσερα […]

rialto

Να πυροβολούν οποιονδήποτε φωνάζει ‘Allahu Akbar’ στην πόλη του παρά να διακινδυνέψουν μια τρομοκρατική επίθεση διέταξε τους αστυνομικούς ο ακροδεξιός δήμαρχος της Βενετίας, όπως αποκάλυψε μιλώντας σε συνέδριο στο Ρίμινι.

«Αν κάποιος τρέξει στην πλατεία του Αγίου Μάρκου φωνάζοντας «Allahu Akbar» («Ο Θεός είναι μεγάλος») θα τον φάμε. Πριν από ένα χρόνο έλεγα στα τέσσερα βήματα, τώρα λέω στα τρία. Θα το πω βενετσιάνικα: «Ghe Sparemo» («Θα τον πυροβολήσουμε»), είπε ο Λουίτζι Μπρουνιάρο.

brugn

Όπως υποστήριξε, η Βενετία είναι ασφαλέστερη από τη Βαρκελώνη υπενθυμίζοντας στο ακροατήριο τη σύλληψη τον περασμένο Μάρτιο τεσσάρων τζιχαντιστών που σχεδίαζαν να σκοτώσουν εκατοντάδες ντόπιους και τουρίστες ανατινάζοντας την φημισμένη γέφυρα Rialto.

Και πρόσθεσε: «Θέλουν να πάνε στον Αλλάχ. Θα τους στείλουμε κατευθείαν στον Αλλάχ προτού προλάβουν να κάνουν ζημιά.»

Αντιδρώντας στα σχόλια του Μπρουνιάρο ο αριστερός δήμαρχος της Φλωρεντίας, Ντάριο Ναρντέλα έτρεξε, όπως φαίνεται και στο παρακάτω video, γελώντας προς το μέρος του μετά την ομιλία του και φώναξε “Allahu Akbar!”

Αργότερα, όμως, με ανάρτησή του στο Facebook ζήτησε συγνώμη για την ενέργειά του αυτή.

«Ζητώ συγνώμη για κάποια σχόλια σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο. Δεν ήταν πρόθεσή μου να προσβάλω οποιονδήποτε, πόσω μάλλον τη μουσουλμανική κοινότητα, ούτε να κάνω αστεία για τη θρησκεία τους, ούτε να αναφερθώ στα τραγικά γεγονότα των ημερών μας. Στην πραγματικότητα, σ’ αυτό το βίντεο, παίρνω αποστάσεις από τη δήλωση του συναδέλφου μου, Μπρουνιάρο για τους μουσουλμάνους στη διάρκεια της ομιλίας του στη συνάντηση στο Ρίμινι.»

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις