Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Η ευτυχία που ψάχνουμε, κρύβεται σε αυτά τα 3 δευτερόλεπτα…
PLUS

Η ευτυχία που ψάχνουμε, κρύβεται σε αυτά τα 3 δευτερόλεπτα…

Όλοι και όλες αναζητούμε την ευτυχία μέσα στα ακριβά, υλικά αγαθά και αισθανόμαστε ζήλια όταν βλέπουμε άλλους να μπορούν να τα απολαμβάνουν. Κι όμως τρία δευτερόλεπτα αρκούν για να είμαστε ευτυχισμένοι. Μάλιστα, δεν έχουν καμία σχέση με την επίτευξη μεγάλων στόχων. Έτσι, τουλάχιστον υποστηρίζει ένας πρώην μηχανικός της Google. O Τσέιντ Μενγκ Ταν, o οποίος συνήθιζε να […]

A sunny afternoon on a boat exploring the fijords.

Όλοι και όλες αναζητούμε την ευτυχία μέσα στα ακριβά, υλικά αγαθά και αισθανόμαστε ζήλια όταν βλέπουμε άλλους να μπορούν να τα απολαμβάνουν.

Κι όμως τρία δευτερόλεπτα αρκούν για να είμαστε ευτυχισμένοι. Μάλιστα, δεν έχουν καμία σχέση με την επίτευξη μεγάλων στόχων.

Έτσι, τουλάχιστον υποστηρίζει ένας πρώην μηχανικός της Google.

O Τσέιντ Μενγκ Ταν, o οποίος συνήθιζε να παραδίδει μαθήματα αυτογνωσίας σε συναδέλφους του και μέσα από αυτά ανέδειξε έναν, επιστημονικά, αποδεδειγμένο τρόπο προσέγγισης της ευτυχίας! Στο βιβλίο του, Joy on Demand, περιγράφει πώς κατάφερε από ένα «συνεχώς δυστυχισμένο» να μεταμορφωθεί σε έναν πολύ πιο ευτυχισμένο άνθρωπο.

Όπως εξηγεί η ευτυχία κρύβεται στις μικρές δόσεις χαράς κάθε μέρα! Κάτι που μπορεί να θεωρούσαμε ασήμαντο καλό είναι να το εκτιμήσουμε αλλιώς. Η διαδικασία δεν διαρκεί κάθε φορά πάνω από τρία δευτερόλεπτα και είναι ικανή να «εκπαιδεύσει» τον εγκέφαλό μας στο να σκέφτεται πιο θετικά. Για παράδειγμα, δεν χρειάζεται να περιμένετε την αγορά του σπιτιού ή του αυτοκινήτου σας για να νιώσετε χαρούμενοι! Σκεφτείτε πώς νιώθετε όταν διψάτε πολύ και φτάνει η στιγμή να πιείτε το νεράκι σας.

Χαρείτε κάθε γουλιά και νιώστε ευγνώμονες για αυτήν. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με το αγαπημένο σας φαγητό, το τηλεφώνημα μιας παλιάς φίλης ή με μια αγκαλιά που θα σας πάρει ο σύντροφος σας.

Θέλετε να το δοκιμάσουμε;

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις