Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ετοίμαζαν επιθέσεις με βόμβες σε μνημεία- Ένας από τους τρομοκράτες της Βαρκελώνης παραδέχτηκε το plan B (pics)
ΚΟΣΜΟΣ

Ετοίμαζαν επιθέσεις με βόμβες σε μνημεία- Ένας από τους τρομοκράτες της Βαρκελώνης παραδέχτηκε το plan B (pics)

  Σε επιβεβαίωση των σχεδίων τους κι αποκάλυψη του τρόπου δράσης τους προχώρησαν οι τρομοκράτες της Καταλονίας. Ο 21χρονος Ισπανός Μοχάμεντ Χούλι Τσεμλάλ που γεννήθηκε στον ισπανικό θύλακα Μελίγια της Βόρειας Αφρικής και που συνελήφθη τις προηγούμενες ημέρες, έσπασε τη σιωπή του. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο τζιχαντιστικός πυρήνας ξεκίνησε από τη Ριπόλ, με στόχο να αιματοκυλήσει την Κολονία. Μάλιστα, […]

 

Spain-Attacks-NH-3

Σε επιβεβαίωση των σχεδίων τους κι αποκάλυψη του τρόπου δράσης τους προχώρησαν οι τρομοκράτες της Καταλονίας.

Ο 21χρονος Ισπανός Μοχάμεντ Χούλι Τσεμλάλ που γεννήθηκε στον ισπανικό θύλακα Μελίγια της Βόρειας Αφρικής και που συνελήφθη τις προηγούμενες ημέρες, έσπασε τη σιωπή του.

spain-suspect1-1503467464

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο τζιχαντιστικός πυρήνας ξεκίνησε από τη Ριπόλ, με στόχο να αιματοκυλήσει την Κολονία. Μάλιστα, ετοίμαζε επιθέσεις με εκρηκτικά σε μνημεία – σύμβολα της Βαρκελώνης και επίθεση με μαχαίρια και τσεκούρια στην Καμπρίλς. Από τα 12 μέλη του πυρήνα αυτού, μόνο τα 4 παραμένουν εν ζωή.

Ο Ντρις Ουκαμπίρ

4355237f00000578-4799836-image-m-21-1502998256551-1503000890-1503467511

Ο δικαστής Φερνάντο Αντρέου ανέλαβε την έρευνα για το μακελειό στην Καταλονία, που άφησε πίσω του 15 νεκρούς και χιλιάδες έντρομους πολίτες, κι αποφάσισε την προφυλάκιση τόσο του Τσεμλάλ όσο και του 27χρονου Ντρις Ουκαμπίρ. Ένας από τους συλληφθέντες, ο Μοχάμεντ Αάλα, ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στην Καμπρίλς, αφέθηκε ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους.

O Mούσα Ουκαμπίρ

moussa-0-1503077011-1503467534

Ο 4ος κατηγορούμενος είναι ο ιδιοκτήτης ενός Internet Café, Σαλ Ελ Καρίμπ, που αποτελούσε «στέκι» των μελών του πυρήνα (βίντεο). Η τύχη του θα αποφασιστεί σε λίγες ημέρες, μετά τη διεξαγωγή έρευνας στο μαγαζί του.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, αποκαλύφθηκαν λεπτομέρειες που σοκάρουν, όσον αφορά τη τζιχαντιστική δράση στην Ισπανία.

Οι φιάλες αερίου που εντοπίστηκαν στα ερείπια του σπιτιού που ανατινάχτηκε κατά λάθος στο Αλκανάρ, θα χρησίμευαν για να δημιουργηθούν «βλήματα αλλά και πυροκροτητές», μαζί με «μεγάλη ποσότητα καρφιών»που επίσης εντοπίστηκε εκεί.

O Γιουνές Αμπουγιακούμπ, ο οδηγός του βαν της Λας Ράμπλας

abu-1503467558

Βρέθηκε, ακόμα, ένα έγγραφο μέσα σε ένα πράσινο βιβλίο: «Στο όνομα του Αλλάχ (…) Σύντομη επιστολή των στρατιωτών του Ισλαμικού Κράτους στην γη της αλ Ανταλούς (όνομα της Ισπανία όταν βρισκόταν υπό μουσουλμανική κυριαρχία) προς τους Σταυροφόρους, τους μισητούς, τους αμαρτωλούς …».

O Αμπουγιακούμπ φεύγει ατάραχος μετά το μακελειό

elpais-1503467629

Από την έκρηξη αυτή σκοτώθηκε ο ιμάμης Αμπντελμπάκι Ες Σάτι, που φέρεται να ευθύνεται για τη ριζοσπαστικοποίηση των μελών του πυρήνα, και «τουλάχιστον» ένας ακόμη άνθρωπος. Ο Τσεμλάλ είναι ο 3ος άνθρωπος που βρισκόταν στο σπίτι, αλλά επέζησε γιατί την ώρα της έκρηξης βρισκόταν στη βεράντα.

Σχέδιο Β

Μετά την έκρηξη στο «αρχηγείο» του ISIS στο Αλκανάρ, τέθηκε σε εφαρμογή το Plan B. Ο Ντρις Ουκαμπίρ νοίκιασε φορτηγάκι και ο Γιουνές Αμπουγιακούμπ το έριξε σε πεζούς στη Λας Ράμπλας, σκοτώνοντας 13 και τραυματίζοντας 120. Έφυγε από το σημείο της επίθεσης και μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον 34χρονο Πάου Πέρεθ, για να του κλέψει το αυτοκίνητο.

spain-2-1503467636

Λίγες ώρες αργότερα, 5 μέλη του Ισλαμικού Κράτους έπεσαν με αυτοκίνητο πάνω σε περαστικούς στην Καμπρίλς, οπλισμένοι με μαχαίρια κι ένα τσεκούρι, σταμάτησαν, ωστόσο, σε μπλόκο της αστυνομίας.Μαχαίρωσαν μια γυναίκα μέχρι θανάτου, έπεσαν, όμως, νεκροί από αστυνομικά πυρά. Μετά από 4 ημέρες, ο Αμπουγιακούμπ εντοπίζεται από την αστυνομία, λίγο έξω από τη Βαρκελώνη, και σκοτώνεται από τα πυρά της.

Έρευνες και συλλήψεις

Το Μαρόκο ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν 2 άνθρωποι, που ενδεχομένως να σχετίζονται με το ΙΚ και τις επιθέσεις στην Καταλονία.

Πρόκειται για έναν 28χρονο, που συνελήφθη στη Νάντορ κοντά στη Μελίγια και σχεδίαζε, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο 2M, επίθεση εναντίον της ισπανικής πρεσβείας στο Ραμπάτ, κι έναν ακόμα άντρα που συνελήφθη στην πόλη Ούτζα, κοντά στα σύνορα με την Αλγερία. Αυτός έμενε στην πόλη Ριπόλ, όπως και πολλά άλλα μέλη του ΙΚ.

ap-17234421629146-1503469830

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις