Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Απόφαση ΣΟΚ: Τέλος οι ποινές στις ΠΑΕ για τα επεισόδια μεταξύ οπαδών στις κερκίδες!
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Απόφαση ΣΟΚ: Τέλος οι ποινές στις ΠΑΕ για τα επεισόδια μεταξύ οπαδών στις κερκίδες!

Η συναπόφαση της FIFA και της διορισμένης από αυτήν Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ να διαγράψουν από το νέο πειθαρχικό κώδικα τις διατάξεις που ίσχυαν για τα «μεμονωμένα» και τα «εκτεταμένα» επεισόδια έχει προκαλέσει σοβαρά ερωτήματα, αλλά και ανησυχία. Σύμφωνα με το soccerplus.gr, πριν από λίγο καιρό, τα επεισόδια μεταξύ οπαδών στις εξέδρες ή και εντός […]

Μάχες «σώμα με σώμα» εξελίχθηκαν μέσα και έξω από το Πανθεσσαλικό Στάδιο, μεταξύ των οπαδών της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, μιάμιση ώρα πριν την έναρξη του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, το Σάββατο 6 Μαΐου 2017, στο Βόλο. Αυτό υποχρέωσε τις περισσότερες από 30 διμοιρίες των ΜΑΤ να κάνουν ευρεία χρήση δακρυγόνων και να εκκενώσουν τμήμα της κερκίδας. Ένας από τους λόγους που προκάλεσε την ένταση, ήταν η προσπάθεια φιλάθλων να εισέλθουν στο γήπεδο, χωρίς να διαθέτουν εισιτήρια. ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Η συναπόφαση της FIFA και της διορισμένης από αυτήν Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ να διαγράψουν από το νέο πειθαρχικό κώδικα τις διατάξεις που ίσχυαν για τα «μεμονωμένα» και τα «εκτεταμένα» επεισόδια έχει προκαλέσει σοβαρά ερωτήματα, αλλά και ανησυχία.

Σύμφωνα με το soccerplus.gr, πριν από λίγο καιρό, τα επεισόδια μεταξύ οπαδών στις εξέδρες ή και εντός αγωνιστικού χώρου, οδηγούσαν σε ποινές, οι οποίες επιβάλλονταν στην ΠΑΕ που είχε την «αντικειμενική ευθύνη» για τη συμπεριφορά των οπαδών της -όπως, για παράδειγμα, συνέβη με τα επεισόδια που έγιναν στον τελικό Κυπέλλου ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, στην πεζογέφυρα του Πανθεσσαλικού.

Πλέον, με το νέο πειθαρχικό κώδικα, τα επεισόδια που προκαλούν φίλαθλοι στις εξέδρες θα μένουν ατιμώρητα, διότι αφαιρέθηκαν οι σχετικές διατάξεις από τον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ, κάτι που δεν συμβαίνει ούτε στη FIFA ούτε στην UEFA.

Αντίθετα, τιμωρία μιας ομάδας για τη συμπεριφορά των οπαδών της εξακολουθεί να προβλέπεται για περιπτώσεις όπως απρεπή συνθήματα, λέιζερ, πυρσοί, ρίψεις φωτοβολίδων και αντικειμένων, είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και βιαιοπραγία κατά αξιωματούχων αγώνα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις