Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.: Εντοπίστηκε στη χώρα μας ένα από τα πιο επικίνδυνα ναρκωτικά (pic)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.: Εντοπίστηκε στη χώρα μας ένα από τα πιο επικίνδυνα ναρκωτικά (pic)

Το φυτικό ναρκωτικό Σάλβια, των Σαμάνων του Μεξικού, μόλις ήρθε στη χώρα μας. Το ναρκωτικό βρέθηκε στην κατοχή 31χρονου Αλβανού διακινητή που συνελήφθη, μαζί με κοκαΐνη και χασίς. Ο διακινητής συνελήφθη στο Λαύριο, έχοντας μόλις πουλήσει ναρκωτικά σε μια γυναίκα. Είχε κρύψει τα 24,9 γρ. Σάλβια, 1,7 γρ. κοκαΐνη και 13,6 γρ. κάνναβη σε κρύπτη στον κλιματισμό του οχήματός […]

salvia2-1503469568

Το φυτικό ναρκωτικό Σάλβια, των Σαμάνων του Μεξικού, μόλις ήρθε στη χώρα μας.

Το ναρκωτικό βρέθηκε στην κατοχή 31χρονου Αλβανού διακινητή που συνελήφθη, μαζί με κοκαΐνη και χασίς.

Ο διακινητής συνελήφθη στο Λαύριο, έχοντας μόλις πουλήσει ναρκωτικά σε μια γυναίκα. Είχε κρύψει τα 24,9 γρ. Σάλβια, 1,7 γρ. κοκαΐνη και 13,6 γρ. κάνναβη σε κρύπτη στον κλιματισμό του οχήματός του. Βρέθηκαν, επίσης, και κατασχέθηκαν 430 ευρώ.

Η Σάλβια είναι ψυχοτρόπο ναρκωτικό, που προέρχεται από το ομώνυμο φυτό που βρίσκεται κυρίως στην Οαξάκα του Μεξικό και είναι γνωστή στους Ινδιάνους της περιοχής. Τελευταία, έχει αρχίσει να γίνεται δημοφιλές στην Ευρώπη. Προκαλεί έντονες παραισθήσεις, μεγαλύτερες από αυτές του LSD, και θέτει σε μεγάλο κίνδυνο τον χρήστη του.

Οι χρήστες, όπως αναφέρουν μαρτυρίες, λίγα δευτερόλεπτα μετά την πρώτη ρουφηξιά αρχίζουν να παραμιλάνε, να γελούν δυνατά, να ουρλιάζουν, να βγάζουν άναρθρες κραυγές και να ψιθυρίζουν ή να χειρονομούν, βουλιάζοντας στον καναπέ ή πέφτοντας στο πάτωμα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην Ευρώπη έχουν ήδη σημειωθεί θάνατοι χρηστών που, έχοντας πάρει Σάλβια, νόμιζαν ότι μπορούσαν να πετάξουν κι έπεσαν, τελικά, από μεγάλο ύψος.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις