Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Παίζουν με τη ζωή τους οι πυροσβέστες: Νεαρός τραυματίστηκε στο κεφάλι!
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παίζουν με τη ζωή τους οι πυροσβέστες: Νεαρός τραυματίστηκε στο κεφάλι!

Tου Πέτρου Καρσιώτη Mε τη ζωή τους παίζουν οι πυροσβέστες που παίρνουν μέρος στις προσπάθειες πλήρους κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε την Κυριακή κοντά στα Ροδινά Ηλείας. Μετά τη διάσωση ομάδας πυροσβεστών χάρη στις ρίψεις που πραγματοποίησε ελικόπτερο καθώς τους κυνηγούσαν οι φλόγες, ένας νεαρός πυροσβέστης τραυματίστηκε από πέτρα  και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Τραυματίστηκε στο […]

1215055_p_3-735x400

Tου Πέτρου Καρσιώτη

Mε τη ζωή τους παίζουν οι πυροσβέστες που παίρνουν μέρος στις προσπάθειες πλήρους κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε την Κυριακή κοντά στα Ροδινά Ηλείας.

Μετά τη διάσωση ομάδας πυροσβεστών χάρη στις ρίψεις που πραγματοποίησε ελικόπτερο καθώς τους κυνηγούσαν οι φλόγες, ένας νεαρός πυροσβέστης τραυματίστηκε από πέτρα  και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Τραυματίστηκε στο κεφάλι με πέτρα που αποκολλήθηκε

Ο νεαρός πυροσβέστης πεζοπόρου τμήματος,  τραυματίστηκε στο κεφάλι, όταν μεγάλος βράχος αποκολλήθηκε,  την ώρα που ο πυροσβέστης βρισκόταν στη χαράδρα.

Με επιχείρηση δυνάμεων  της Πυροσβεστικής τον ανέβασαν  από τη χαράδρα, ενώ  πυροσβέστης είχε  χάσει τις αισθήσεις του
Κλήθηκε ασθενοφόρο για τη μεταφορά του στο νοσοκομείο
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ κλήθηκε  για να τον μεταφέρει στο πλησιέστερο Νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά αυτή δεν έχει ενεργό μέτωπο, αλλά στα Ροδινά παραμένει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής για τον φόβο αναζωπύρωσης.

Μόλις την Κυριακή στην ίδια περιοχή ξετυλίχθηκε άλλο θρίλερ καθώς πυροσβέστες λόγω της αλλαγής φοράς των ανέμων, κινδύνεψαν να κυκλωθούν από τη φωτιά.

Η ALPHAFREEPRESS για το θρίλερ απεγκλωβισμού την Κυριακή

Η Alphafreepress, για τις αγωνιώδεις προσπάθειες να απεγκλωβιστούν, έγραφε την Κυριακή:

«Η σωτηρία ήρθε από… ψηλά για πυροσβέστες που κινδύνεψαν να κυκλωθούν από τις φλόγες και να καούν, στη μεγάλη φωτιά στα Ροδινά Ηλείας.

Στην προσπάθειά τους να πλησιάσουν τη φωτιά, με μια αλλαγή της φοράς των ανέμων, οι φλόγες κατευθύνθηκαν απειλητικά πάνω τους με κίνδυνο να κυκλωθούν και να καούν.

Έδωσαν εντολή σε πιλότο να κάνει ρίψεις

Έτρεξαν στο πυροσβεστικό όχημα και καθώς οι ανώτεροί τους κατάλαβαν τον κίνδυνο που διέτρεχε η ζωή τους, έδωσαν εντολή σε πιλότο ελικοπτέρου να κάνει ρίψεις νερού και να ανοίγει έτσι ασφαλή δρόμο για τους πυροσβέστες.

Τελικά, κατάφεραν και απεγκλωβίστηκαν από την πύρινη λαίλαπα χωρίς να πάθουν το παραμικρό.

Η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής, απείλησε το χωριό Ροδινά.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις