Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Αλεξιάδης: “Για τα ζητήματα δημοκρατίας στα σοβιετικά κράτη έχουμε μιλήσει από το ’60”
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Αλεξιάδης: “Για τα ζητήματα δημοκρατίας στα σοβιετικά κράτη έχουμε μιλήσει από το ’60”

Ο ένας μετά τον άλλον στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν και μάλιστα με θέρμη την απόφαση Κοντονή να είναι η Ελλάδα η μόνη χώρα της ΕΕ που δεν θα θα συμμετάσχει στο διεθνές συνέδριο που διοργανώνει η Εσθονική Προεδρία της ΕΕ σχετικά με «τα εγκλήματα από τα κομμουνιστικά καθεστώτα». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης αποφεύγοντας επίμονα να μιλήσει […]

Discussion at the plenum of the Greek Parliament of the 2015 draft State Budget, in Athens, on Dec. 5, 2015 / Συζήτηση του Προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής. Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου, 2015

Ο ένας μετά τον άλλον στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν και μάλιστα με θέρμη την απόφαση Κοντονή να είναι η Ελλάδα η μόνη χώρα της ΕΕ που δεν θα θα συμμετάσχει στο διεθνές συνέδριο που διοργανώνει η Εσθονική Προεδρία της ΕΕ σχετικά με «τα εγκλήματα από τα κομμουνιστικά καθεστώτα».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης αποφεύγοντας επίμονα να μιλήσει για θύματα του Στάλιν, δήλωσε πως «η ενέργεια του κ. Κοντονή είναι πολύ σωστή» γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν θέλει σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσει μια έμμεση αναβίωση του ναζισμού που επιχειρείται σε ορισμένες χώρες με την “ιστορική του δικαίωση”».

Παράλληλα υποστήριξε ότι «για τα δημοκρατικά θέματα σε χώρες του κομμουνισμού μίλησε για πρώτη η αριστερά το ’60» θέση που επανέλαβε όταν ο συνομιλητής του στο πάνελ αναπληρωτής εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κυρανάκης του ζήτησε να απαντήσει ξεκάθαρα αν υπήρχαν ή όχι θύματα από το καθεστώς Στάλιν και πώς σχολιάζει την απαράδεκτη δήλωση Κυρίτση.

Φυσικά, σαφής απάντηση δεν δόθηκε παρά τις πιέσεις των υπολοίπων.

Στην ερώτηση, δε, γιατί δεν πήγε ο υπουργός Δικαιοσύνης να στηρίξει την άποψη αυτή του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο στην Εσθονία ο κ. Αλεξιάδης επικαλέστηκε το επιχείρημα ότι «δεν πας να συζητήσεις σε ένα συνέδρια ή σε μια διαδικασία που είναι από την αρχή προκαθορισμένο να πεις κάτι διαφορετικό».

«Εμείς για τα ζητήματα της δημοκρατίας στην εφαρμογή του σοβιετικού μοντέλου στις χώρες αυτές μιλήσαμε από το ’60» συμπλήρωσε ο κ. Αλεξιάδης εξηγώντας ότι ο λόγος που δεν απαντά αν υπήρξαν θύματα από τον Στάλιν είναι γιατί «δεν θα σας ακολουθήσω στη λογική μιας συζήτησης του ’50 και του ’60 που οδηγεί στη θεωρία των δύο άκρων».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις