Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / ΗΠΑ: Άγρια επεισόδια με τρεις νεκρούς- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η πολιτεία!
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Άγρια επεισόδια με τρεις νεκρούς- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η πολιτεία!

Σε τουλάχιστον τρεις ανέρχονται οι νεκροί και στους 35 οι τραυματίες, ένας εκ των οποίων σοβαρά, από τις βίαιες συμπλοκές που ξέσπασαν στο Σάρλοτσβιλ στη Βιρτζίνια μεταξύ ακτιβιστών αντιρατσιστικών οργανώσεων και μελών της αμερικανικής ακροδεξιάς. Μια 32χρονη γυναίκα βρίσκεται ανάμεσα στους ανθρώπους που σκοτώθηκαν όταν ένα όχημα έπεσε πάνω στους πεζούς που διαδήλωναν, ενώ οι άλλοι […]

march2

Σε τουλάχιστον τρεις ανέρχονται οι νεκροί και στους 35 οι τραυματίες, ένας εκ των οποίων σοβαρά, από τις βίαιες συμπλοκές που ξέσπασαν στο Σάρλοτσβιλ στη Βιρτζίνια μεταξύ ακτιβιστών αντιρατσιστικών οργανώσεων και μελών της αμερικανικής ακροδεξιάς.

Μια 32χρονη γυναίκα βρίσκεται ανάμεσα στους ανθρώπους που σκοτώθηκαν όταν ένα όχημα έπεσε πάνω στους πεζούς που διαδήλωναν, ενώ οι άλλοι δύο νεκροί είναι αστυνομικοί, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους όταν το ελικόπτερο των αρχών που παρακολουθούσε τις διαμαρτυρίες κατέπεσε σε δασώδη περιοχή.

Ο οδηγός του οχήματος που έπεσε πάνω στο πλήθος, συνελήφθη.

2017-08-12T181417Z_607626575_RC1A21444FB0_RTRMADP_3_VIRGINIA-PROTESTS

Οι συγκρούσεις που σημειώθηκαν στο Σάρλοτσβιλ σηματοδοτούν την επανεμφάνιση του κινήματος της υπεροχής των λευκών κάτω από το λάβαρο «alt-right», έπειτα από αρκετά χρόνια.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως «πολλές πλευρές εμπλέκονται στα επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ, με αποτέλεσμα να δεχθεί πυρά απ’ όλο το πολιτικό φάσμα επειδή δεν κατήγγειλε συγκεκριμένα την άκρα δεξιά.

car5

Τα βίαια επεισόδια ήταν ίσως η πρώτη εγχώρια κρίση που αντιμετωπίζει η κυβέρνησή του.

«Κύριε Πρόεδρε, πρέπει να αποκαλούμε το κακό με το όνομά του», έγραψε στο Twitter ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Κόρι Γκάρντνερ.

«Αυτοί ήταν λευκοί ρατσιστές και το ζήτημα ήταν εσωτερικό», δήλωσε ο Γκάρντνερ, πρόεδρος της Εθνικής Ρεπουμπλικανικής Επιτροπής της Γερουσίας, η οποία είναι αρμόδια για να βοηθάει Ρεπουμπλικανούς να εκλέγονται στη Γερουσία.

virtzinia-epeisodia-4-1502570177

Η Νάνσι Πελόζι, η επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων ανέφερε επίσης σε μήνυμά της στο Twitter που απευθυνόταν στον πρόεδρο: «Επαναλάβατε μετά από μένα, @realDonaldTrump: η θεωρία της υπεροχής των λευκών είναι μια προσβολή προς τις αμερικανικές αξίες».

«Παρακολουθούμε από κοντά τα τρομερά γεγονότα που εκτυλίσσονται στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια» είπε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους μιλώντας από το γήπεδό του για γκολφ στο Νιου Τζέρσεϊ.

«Καταδικάζουμε με τους εντονότερους δυνατούς όρους αυτή τη φοβερή επίδειξη μίσους, μισαλλοδοξίας και βίας από πολλές πλευρές» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις