Β. Κορέα: 3,5 εκατ. πολίτες ζητούν να καταταγούν στον στρατό για την περίπτωση πολέμου με τις ΗΠΑ

ΚΟΣΜΟΣ

Β. Κορέα: 3,5 εκατ. πολίτες ζητούν να καταταγούν στον στρατό για την περίπτωση πολέμου με τις ΗΠΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Την ώρα που ΗΠΑ- Βόρεια Κορέα βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί, με τον πλανήτη να παρακολουθεί με κομμένα πόδια, η είδηση αυτή έρχεται να τρομάξει περισσότερο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας του βορειοκορεατικού Κόμματος των Εργατών Rodong Sinmun, περίπου 3,5 εκατομμύρια πολίτες έκαναν αίτηση να καταταγούν στον στρατό της Βόρειας Κορέας για να πολεμήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες. […]

12.08.2017 | 09:16

Την ώρα που ΗΠΑ- Βόρεια Κορέα βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί, με τον πλανήτη να παρακολουθεί με κομμένα πόδια, η είδηση αυτή έρχεται να τρομάξει περισσότερο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας του βορειοκορεατικού Κόμματος των Εργατών Rodong Sinmun, περίπου 3,5 εκατομμύρια πολίτες έκαναν αίτηση να καταταγούν στον στρατό της Βόρειας Κορέας για να πολεμήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η είδηση μεταδόθηκε από όλα τα μέσα και κάνει λόγο για φοιτητές, εργάτες και απόστρατους στρατιωτικούς που ζητούν να καταταγούν ή να επιστρέψουν στις ένοπλες δυνάμεις μετά τις δηλώσεις της βορειοκορεατικής κυβέρνησης ότι θα προβεί σε αντίποινα εναντίον των ΗΠΑ μετά την έγκριση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ νέων κυρώσεων σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ.

Την περασμένη εβδομάδα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε ομόφωνα την Απόφαση 2371, με την οποία καθίστανται αυστηρότερες οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Βόρεια Κορέα ως απάντηση για τις πρόσφατες δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσαν την Τετάρτη πως σχεδιάζουν μια πυραυλική επίθεση κοντά στο νησί Γκουάμ, που αποτελεί έδαφος των ΗΠΑ στον Ειρηνικό Ωκεανό, αφού ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε την Πιονγκγιάνγκ με «πυρ και οργή».

 

 

 

 

Του Πέτρου Καρσιώτη

Exit mobile version