Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Βάζουν χέρι και στις τσάντες οι λιμενικοί για να βρουν αποδείξεις!
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βάζουν χέρι και στις τσάντες οι λιμενικοί για να βρουν αποδείξεις!

«Επί ποδός»  τα συνεργεία του Λιμενικού και του υπουργείου Οικονομικών με συνεχείς ελέγχους στα πλοία αλλά και σε τουριστικές περιοχές. Οι λιμενικοί δεν διστάζουν να ανοίγουν και τσάντες επιβατών για να διαπιστώσουν αν υπάρχει η σωστή απόδειξη για τα είδη που αγόραζαν. Άνοιξαν μάλιστα ταμειακές μηχανές και ζητούσαν αποδείξεις από εμφιαλωμένα νερά και καφέδες. Η μη έκδοση αποδείξεων είναι […]

newego_LARGE_t_1101_53829571

«Επί ποδός»  τα συνεργεία του Λιμενικού και του υπουργείου Οικονομικών με συνεχείς ελέγχους στα πλοία αλλά και σε τουριστικές περιοχές.

Οι λιμενικοί δεν διστάζουν να ανοίγουν και τσάντες επιβατών για να διαπιστώσουν αν υπάρχει η σωστή απόδειξη για τα είδη που αγόραζαν.

Άνοιξαν μάλιστα ταμειακές μηχανές και ζητούσαν αποδείξεις από εμφιαλωμένα νερά και καφέδες.

Η μη έκδοση αποδείξεων είναι συχνό φαινόμενο στις τουριστικές περιοχές,  όπως λένε οι επιβάτες,  ενώ οι ποινές που προβλέπονται για τους παραβάτες είναι μεγάλες.

Όπως δηλώνει ελεγκτής του Λιμενικού, « το πρόστιμο για κάθε απόδειξη που δεν εχει κοπεί ειναι 500 ευρώ».

“Ειναι δικαίωμα του επιβάτη και υποχρέωση του καταστηματάρχη να δώσει απόδειξη …” ,δηλώνει ο Πρόεδρος της  Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος, Μιχάλης Τσιφάκης.

Οι έλεγχοι στις τουριστικές περιοχές πάντως  είναι σχεδόν καθημερινοί, ενώ  η χρήση των POS περιορίζει την φοροδιαφυγή, κυρίως στα νησιά και τις άλλες τουριστικές περιοχές.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις