Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Το σχέδιο του Κιμ Γιονγκ Ουν για την επίθεση στη νήσο Γκουάμ- “Σας περιμένει κάτι που δεν έχετε ξαναδεί”, απαντά ο Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σχέδιο του Κιμ Γιονγκ Ουν για την επίθεση στη νήσο Γκουάμ- “Σας περιμένει κάτι που δεν έχετε ξαναδεί”, απαντά ο Τραμπ

Σε τεντωμένο σχοινί είναι οι σχέσεις ΗΠΑ – Βόρειας Κορέας μετά από τις δηλώσεις που έχουν σημάνει παγκόσμιο συναγερμό. Η Πιονγιάνγκ απείλησε να επιτεθεί στη νήσο Γκουάμ και διεμήνυσε ότι μέχρι τα μέσα του Αυγούστου θα έχει εκπονήσει ένα σχέδιο για την εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς, το οποίο θα παρουσιαστεί στον Κιμ Γιονγκ Ουν για να πάρει την […]

kimtrump1

Σε τεντωμένο σχοινί είναι οι σχέσεις ΗΠΑ – Βόρειας Κορέας μετά από τις δηλώσεις που έχουν σημάνει παγκόσμιο συναγερμό.

Η Πιονγιάνγκ απείλησε να επιτεθεί στη νήσο Γκουάμ και διεμήνυσε ότι μέχρι τα μέσα του Αυγούστου θα έχει εκπονήσει ένα σχέδιο για την εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς, το οποίο θα παρουσιαστεί στον Κιμ Γιονγκ Ουν για να πάρει την τελική έγκριση.

Σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας KCNA, που επικαλείται δηλώσεις του διοικητή της Στρατηγικής Δύναμης του Στρατού, στρατηγό Κιμ Ρακ Γκιομ, οι ρουκέτες τύπου Hwasong-12 που θα εκτοξευθούν από τον Λαϊκό Στρατό της Κορέας θα διασχίσουν τον ουρανό πάνω από τις περιφέρειες Σιμάνε, Χιροσίμα και Κοΐτσι στην Ιαπωνία. Θα πετάξουν 3.356,7 χλμ σε 1.065 δευτερόλεπτα και θα πέσουν στη θάλασσα 30 με 40 χλμ. από τις ακτές του Γκουάμ.

Απαντώντας μάλιστα στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δήλωσε ότι την περιμένει φωτιά και οργή που δεν έχει ξαναδεί, η Βόρεια Κορέα έκανε λόγο για «ένα σωρό ανοησίες», προσθέτοντας ότι «μόνο η απόλυτη ισχύς μπορεί να επιδράσει πάνω του».

Την ίδια ώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω Twitter εξαπέλυσε νέες απειλές εναντίον της Πιονγιάνγκ και αναφερόμενος στο πυραυλικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ έγραψε:

«Η πρώτη μου διαταγή ως Προέδρου ήταν να ανανεωθεί και να εκσυγχρονισθεί το πυρηνικό οπλοστάσιό μας. Είναι τώρα πολύ πιο δυνατό και πιο ισχυρό απ’ ό,τι ήταν ποτέ μέχρι τώρα. Ας ελπίσουμε ότι ποτέ δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε αυτή την ισχύ, όμως θα είμαστε πάντα το ισχυρότερο έθνος του κόσμου».

Μέρος πήρε και η Νότια Κορέα, με το στρατό να δηλώνει ότι οι απειλές για επίθεση στη νήσο Γκουάμ αποτελούν πρόκληση κατά της Σεούλ και ότι είναι προετοιμασμένος να απαντήσει σε οποιαδήποτε προκλητική ενέργεια που θα προέρχεται από τη Βόρεια Κορέα.

Ωστόσο, επεσήμανε ότι δεν έχει παρατηρηθεί κάτι ασυνήθιστο στα σύνορα με την Πιονγιάνγκ που να υποδηλώνει προετοιμασία για κάποια επιθετική ενέργεια.

Τέλος και η Ιαπωνία, δια στόματος του υπουργού Άμυνας, Ιτσουνόρι Ονοντέρα, ξεκαθάρισε ότι μπορεί νόμιμα να αναχαιτίσει έναν πύραυλο από τη Βόρεια Κορέα με στόχο το Γκουάμ.

Από την άλλη μεριά, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η Ιαπωνία δεν διαθέτει την αμυντική ικανότητα να καταρρίψει έναν πύραυλο που ενδεχόμενα να βρεθεί σε τροχιά πάνω από την επικράτειά της, με κατεύθυνση προς το Γκουάμ.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις