Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Στη λίστα της Europol με τους πλέον καταζητούμενους κακοποιούς ο Παλαιοκώστας
ΕΛΛΑΔΑ

Στη λίστα της Europol με τους πλέον καταζητούμενους κακοποιούς ο Παλαιοκώστας

Στους πλέον καταζητούμενους Ευρωπαίους κακοποιούς στη λίστα της Europol βρίσκεται ο Έλληνας δραπέτης Βασίλης Παλαιοκώστας. Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η εφαρμογή «eumostwanted.eu» ξεκίνησε να λειτουργεί τον Ιανουάριο του 2016 με κάθε χώρα να έχει δυνατότητα να καταχωρεί δύο φυγάδες στον κατάλογο με τους πλέον καταζητούμενους κακοποιούς. Τον Φεβρουάριο του 2016, ενδεικτικά, στην εφαρμογή είχαν καταχωριστεί […]

1233062_palaiokostas

Στους πλέον καταζητούμενους Ευρωπαίους κακοποιούς στη λίστα της Europol βρίσκεται ο Έλληνας δραπέτης Βασίλης Παλαιοκώστας.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η εφαρμογή «eumostwanted.eu» ξεκίνησε να λειτουργεί τον Ιανουάριο του 2016 με κάθε χώρα να έχει δυνατότητα να καταχωρεί δύο φυγάδες στον κατάλογο με τους πλέον καταζητούμενους κακοποιούς.

Τον Φεβρουάριο του 2016, ενδεικτικά, στην εφαρμογή είχαν καταχωριστεί 43 φυγάδες από 23 κράτη-μέλη.

Όπως αποκάλυψε στην εφημερίδα η εκπρόσωπος της Europol, Tine Hollevoet, μόλις στα τέλη Μαΐου 2017 αποφασίστηκε να εγγραφεί στη λίστα με τους πλέον καταζητούμενους Ευρωπαίους κακοποιούς ο Έλληνας δραπέτης.

Ο 51χρονος δραπέτης είναι επικηρυγμένος με 1 εκατ. ευρώ και ως τώρα οι Αρχές δεν έχουν καταχωρίσει δεύτερο καταζητούμενο. Σημειώνεται ότι από τον Γενάρη του 2016, 36 καταζητούμενοι που είχαν μπει στη λίστα της Europol, συνελήφθησαν, με τους 11 να πέφτουν στα χέρια της ΕΛΑΣ με τη βοήθεια πληροφοριών που έδωσε το κοινό.

Επιπλέον, τέσσερις φυγόποινοι κακοποιοί παραδόθηκαν στις Αρχές αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων-φωτογραφιών τους στον κατάλογο με τους πλέον καταζητούμενους κακοποιούς της Ε.Ε.

Η καλοκαιρινή καμπάνια της Europol, με τίτλο «Η αστυνομία σε θέλει πίσω στο σπίτι αυτό το καλοκαίρι», καλεί τους πολίτες να συνδράμουν στον εντοπισμό των πιο επικίνδυνων Ευρωπαίων κακοποιών.

Συμμετέχουν 21 κράτη-μέλη, όχι όμως και η Ελλάδα.

«Οι αστυνομίες της Ευρώπης στέλνουν καλοκαιρινές καρτ ποστάλ σε ασύλληπτους επικίνδυνους εγκληματίες. Ωστόσο, οι διευθύνσεις τους παραμένουν άγνωστες. Μπορείς να μας βοηθήσεις να τις βρούμε;», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Europol.

Αναφερόμενη στην καμπάνια, η κ. Hollevoet εξήγησε στην «Κ»: «’Εχει παρατηρηθεί πως τους καλοκαιρινούς μήνες, εκτός των Ευρωπαίων πολιτών και Ευρωπαίοι φυγάδες ταξιδεύουν σε χώρες του Νότου για διακοπές. Θέλουμε λοιπόν να επιστήσουμε την προσοχή του κοινού για το ενδεχόμενο να εντοπίσουν κάποιον απ’ αυτούς κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους. Η τρέχουσα καμπάνια με τις καρτ ποστάλ είναι ένας ευρηματικός τρόπος για να κάνουμε τον κόσμο να επισκεφθεί την ιστοσελίδα με τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των καταζητουμένων».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις