Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Μέσα σε… βαλίτσα επιχείρησε να διαφύγει από τη Μυτιλήνη 18χρονος Σύρος
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσα σε… βαλίτσα επιχείρησε να διαφύγει από τη Μυτιλήνη 18χρονος Σύρος

του Πέτρου Καρσιώτη Μέσα σε… βαλίτσα μετέφερε έναν 18χρονο Σύρο 24χρονος Αλγερινός στο λιμάνι της Μυτιλήνης! Με την… αποσκευή του, την οποία παρατήρησαν οι Λιμενικοί ότι σήκωνε με μεγάλη δυσκολία λόγω του βάρους, επιχείρησε να μπει στο πλοίο της γραμμής για τον Πειραιά. Οι λιμενικοί, όμως, του ζήτησαν να δουν το περιεχόμενο της βαλίτσας και […]

valitsa

του Πέτρου Καρσιώτη

Μέσα σε… βαλίτσα μετέφερε έναν 18χρονο Σύρο 24χρονος Αλγερινός στο λιμάνι της Μυτιλήνης! Με την… αποσκευή του, την οποία παρατήρησαν οι Λιμενικοί ότι σήκωνε με μεγάλη δυσκολία λόγω του βάρους, επιχείρησε να μπει στο πλοίο της γραμμής για τον Πειραιά. Οι λιμενικοί, όμως, του ζήτησαν να δουν το περιεχόμενο της βαλίτσας και έμειναν εμβρόντητοι όταν αντίκρισαν, αντί για προσωπικά αντικείμενα, έναν άνθρωπο! Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ο 18χρονος Σύρος επιχείρησε με αυτόν τον τρόπο να φύγει από τη Μυτιλήνη, γιατί είχε περιοριστικούς όρους βάσει των οποίων απαγορευόταν να φύγει από το νησί της Λέσβου. Από «την οικεία λιμενική αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η χειραποσκευή», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Ίδιο σκηνικό τον Μάιο στο λιμάνι της Χίου

Με τον ίδιο τρόπο, κρυμμένος μέσα σε μία βαλίτσα ταξιδιού, που έφερε μαζί του 34χρονος Ιρακινός, είχε προσπαθήσει να διαφύγει στον Πειραιά από τη Χίο νεαρός Αλγερινός μετανάστης, που διέμενε στη Σούδα, τον περασμένο Μάιο. Οι λιμενικοί, κατά τον έλεγχο πριν την επιβίβαση, έκπληκτοι διαπίστωσαν και τότε ότι ο Ιρακινός μέσα στις αποσκευές του δεν μετέφερε προσωπικά είδη, αλλά έναν άλλο μετανάστη, στον οποίο έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι για τη μη απομάκρυνσή του από το νησί.

Κρυμμένοι σε χειραποσκευές και στην Ισπανία

Τις ίδιες εικόνες, που δείχνουν και την αγωνία, αλλά και την ελπίδα παράτυπων μεταναστών να βρεθούν σε άλλους τόπους και εν τέλει στην Ευρώπη, έχουν αντικρίσει και λιμενικοί άλλων χωρών, ιδιαίτερα της Ισπανίας.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις