Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Μπαμπινιώτης: «Μην μπερδεύετε την αριστεία με την ισότητα»
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Μπαμπινιώτης: «Μην μπερδεύετε την αριστεία με την ισότητα»

Θέση για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που προβλέπει την επιλογή σημαιοφόρου στα δημοτικά σχολεία μέσω κλήρωσης, πήρε σήμερα Δευτέρα ο καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Μπαμπινιώτης, εκφράζοντας την άποψη πως αυτό καταστρατηγεί την άμιλλα και την αριστεία. «Μία ομηρική αρχή για μία πανάρχαιη ελληνική αρχή το “Αιέν αριστεύειν” καταστρατηγείται […]

1782695

Θέση για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που προβλέπει την επιλογή σημαιοφόρου στα δημοτικά σχολεία μέσω κλήρωσης, πήρε σήμερα Δευτέρα ο καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Μπαμπινιώτης, εκφράζοντας την άποψη πως αυτό καταστρατηγεί την άμιλλα και την αριστεία. «Μία ομηρική αρχή για μία πανάρχαιη ελληνική αρχή το “Αιέν αριστεύειν” καταστρατηγείται με την επιλογή σημαιοφόρου στα δημοτικά σχολεία μέσω κλήρωσης», δήλωσε με νόημα ο κ. Μπαμπινιώτης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

«Καταστρατηγείται και η έννοια της άμιλλας, η οποία πρέπει να ξεκινάει από το δημοτικό, ώστε παιδιά να μαθαίνουν να αναγνωρίζουν αυτόν που προσπαθεί όπως και αυτά και να μη θεωρούν ότι όλα στη ζωή είναι προϊόν τύχης και κλήρωσης. «Είναι λάθος της κυβέρνησης να συγκρίνει την αριστεία με την ισότητα. Αυτό που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι να εξασφαλίσει την ισότητα των ευκαιριών», συμπλήρωσε ο γνωστός ακαδημαϊκός. Τέλος, ο Γιώργος Μπαμπινιώτης χαρακτήρισε «ουτοπία» το ενδεχόμενο της κατάργησης των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις