Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Πρώτα λήστευαν και μετά εκβίαζαν
ΕΛΛΑΔΑ

Πρώτα λήστευαν και μετά εκβίαζαν

του Πέτρου Καρσιώτη Εισέβαλαν στο σπίτι του με τα όπλα στα χέρια, τον λήστεψαν και στη συνέχεια απαιτούσαν μετρητά να επιστρέψουν τα κλοπιμαία, διαφορετικά απειλούσαν ότι θα πυρπολήσουν το σπίτι! Θύμα της ένοπλης ληστείας και του διαρκούς εκβιασμού έπεσε ένας 51χρονος Ρώσος. Ως δράστες της ένοπλης ληστείας μέσα στο σπίτι του μετά από εισβολή κατηγορούνται δύο […]

shotgun

του Πέτρου Καρσιώτη

Εισέβαλαν στο σπίτι του με τα όπλα στα χέρια, τον λήστεψαν και στη συνέχεια απαιτούσαν μετρητά να επιστρέψουν τα κλοπιμαία, διαφορετικά απειλούσαν ότι θα πυρπολήσουν το σπίτι! Θύμα της ένοπλης ληστείας και του διαρκούς εκβιασμού έπεσε ένας 51χρονος Ρώσος. Ως δράστες της ένοπλης ληστείας μέσα στο σπίτι του μετά από εισβολή κατηγορούνται δύο Έλληνες, ηλικίας 49 και 41 χρόνων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ληστείας, της εκβίασης και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Πολυγύρου, προέκυψε ότι οι δύο κατηγορούμενοι, το Νοέμβριο του 2013, μαζί με ένα ακόμη συνεργό τους, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, εισέβαλαν σε σπίτι σε περιοχή της Χαλκιδικής, όπου διέμενε ένας 51χρονος υπήκοος Ρωσίας.

Αφού τον ακινητοποίησαν, άρπαξαν δύο ηλεκτρονικές συσκευές και ένα κόσμημα, αξίας τουλάχιστον 60.000 ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του 51χρονου. Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα από την διάπραξη της ληστείας, η ομάδα των ληστών, με τηλεφωνικές κλήσεις στον 51χρονο, απαιτούσαν την καταβολή χρηματικού ποσού των 30.000 ευρώ, προκειμένου να του επιστρέψουν τα κλοπιμαία, σε διαφορετική περίπτωση απειλούσαν ότι θα έβαζαν φωτιά στην οικία του. Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις