Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Συναγερμός στην Πάτρα- Καρκινογόνα ουσία έχει κατακλύσει την περιοχή
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός στην Πάτρα- Καρκινογόνα ουσία έχει κατακλύσει την περιοχή

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πάτρα για τις επιπτώσεις από το «σύννεφο» σκόνης αμιάντου το οποίο κάλυψε μια μεγάλη περιοχή της πόλης, μετά την κατάρρευση του υπόστεγου στο παλιό λιμάνι της Πάτρας, που κόστισε τη ζωή ενός άντρα. Το υλικό αυτό, χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα καρκινογόνο. Η οροφή του κτιρίου ήταν από αμίαντο, με αποτέλεσμα με την κατάρρευση να «σηκωθεί» […]

patra-kat-3-1501930146

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πάτρα για τις επιπτώσεις από το «σύννεφο» σκόνης αμιάντου το οποίο κάλυψε μια μεγάλη περιοχή της πόλης, μετά την κατάρρευση του υπόστεγου στο παλιό λιμάνι της Πάτρας, που κόστισε τη ζωή ενός άντρα.

Το υλικό αυτό, χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα καρκινογόνο.

Η οροφή του κτιρίου ήταν από αμίαντο, με αποτέλεσμα με την κατάρρευση να «σηκωθεί» ένα μεγάλο σύννεφο σκόνης, το οποίο κατέκλυσε την περιοχή.

Το σύννεφο περιείχε και ιμάτια αμιάντου, τα οποία διασκορπίζονται στην ατμόσφαιρα και ] εκτιμάται ότι  ήδη έχουν εισπνεύσει όσοι βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο.

Ειδικά μέτρα  πρέπει να ληφθούν και κατά την απομάκρυνση των μπάζων, αλλά και στον χώρο όπου θα μεταφερθούν.

Στο σημείο βρέθηκε κλιμάκιο επιστημόνων από την Αθήνα, οι οποίοι μετρούν τα επίπεδα του καρκινογόνου αμιάντου, ενώ ολόκληρος ο χώρος έχει αποκλειστεί και απαγορεύεται η διέλευση.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις