Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Ποιές τροφές προστατεύουν από τον ήλιο
ΥΓΕΙΑ

Ποιές τροφές προστατεύουν από τον ήλιο

Η υπερβολική επαφή με τον ήλιο κρύβει κινδύνους, όπως το μελάνωμα, οι πανάδες, η ηλίαση, τα εγκαύματα κ.λπ. Υπάρχει όμως η «αντηλιακή διατροφή» που θα μπορούσε να μας προστατεύσει από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου, βοηθώντας μας παράλληλα να μαυρίσουμε. Διαβάστε ποιες τροφές θα κάνουν την έκθεση σας στον ήλιο πιο ασφαλή, αλλά και… αποτελεσματική. […]

361_ygeia_2

Η υπερβολική επαφή με τον ήλιο κρύβει κινδύνους, όπως το μελάνωμα, οι πανάδες, η ηλίαση, τα εγκαύματα κ.λπ. Υπάρχει όμως η «αντηλιακή διατροφή» που θα μπορούσε να μας προστατεύσει από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου, βοηθώντας μας παράλληλα να μαυρίσουμε. Διαβάστε ποιες τροφές θα κάνουν την έκθεση σας στον ήλιο πιο ασφαλή, αλλά και… αποτελεσματική.

Καρότα και κόκκινες πιπεριές

Τα καρότα και οι κόκκινες πιπεριές είναι πλούσιες σε βήτα καροτίνη, που μας προστατεύει από τα εγκαύματα που προέρχονται από την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία.

Ντομάτες

Το λυκοπένιο , που περιέχουν οι ντομάτες, μπορεί να εξισορροπήσει τις βλαβερές επιπτώσεις των ακτινών UV με το να σαρώνει τις ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν το δέρμα.

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι περιέχεται στη λίστα υπερτροφών που προστατεύουν από τον ήλιο, αφού έχει αποδειχθεί ότι αναστέλλει αποτελεσματικά μια σειρά από διαδικασίες που είναι γνωστές ότι προκαλούν πρόωρη γήρανση του δέρματος από την έκθεση στον ήλιο.

 Ψάρια πλούσια σε Ωμέγα-3

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχουν σπουδαία αντιφλεγμονώδη δράση. Έρευνες δείχνουν ότι αυτές οι ενώσεις μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες, όπως αυτές που προκαλούνται από τον ήλιο.

Σκούρα φυλλώδη λαχανικά

Τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά αποτελούν σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην αντιστάθμιση των ζημιών από τις ακτίνες UV.

Κακάο

Οι φλαβανόλες στο κακάο παρέχουν βαθιά προστασία για την καρδιά, βοηθούν σημαντικά στη μείωση του κίνδυνου καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου και υψηλής αρτηριακής πίεσης. Αλλά οι ίδιες ενώσεις βοηθούν και στην θωράκιση των κυττάρων του δέρματος σας.

Φράουλες, ακτινίδια και τα πορτοκάλια

Υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη C, τα τρία αυτά φρούτα είναι πλήρως εξοπλισμένα για να εμποδίσουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.

Εσπεριδοειδή

Τα εσπεριδοειδή (λεμόνια, λάιμ, πορτοκάλια και γκρέιπφρουτ) είναι πλούσια σε βιταμίνη C. Έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι η μακροπρόθεσμη πρόσληψη της βιταμίνης C, σε συνδυασμό με τη βιταμίνη Ε, μπορεί να μειώσει την πιθανότητα για εγκαύματα από τον ήλιο.

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι μια από τις καλύτερες πηγές βιταμίνης Ε, η οποία προστατεύει και επιδιορθώνει το δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία.

Μήλα

Ένα μήλο την ημέρα μπορεί να κρατήσει τον καρκίνο του δέρματος πέρα, αλλά μόνο αν έχετε φάει την κόκκινη φλούδα!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις