Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / “Μαϊμού” εφοριακοί έκαναν… περιοδεία στη Φθιώτιδα!
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Μαϊμού” εφοριακοί έκαναν… περιοδεία στη Φθιώτιδα!

Του Πέτρου Καρσιώτη Σε… τουρνέ είσπραξης δήθεν οφειλών προς την Εφορία στενών συγγενικών προσώπων ηλικιωμένων πολιτών στη Φθιώτιδα επιδόθηκε ένα ζευγάρι «μαϊμού εφοριακών»! Ξεκίνησαν τις… εισπράξεις από τα Καμένα Βούρλα και πιάστηκαν λίγο πριν… εισπράξουν,  επίσης κι άλλα «χρωστούμενα» στις Ράχες! Η ηλικιωμένη, γλίτωσε την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή τις οικονομίες της καθώς αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης […]

10E5EC8B51E179525E4E556A6D3E695C

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σε… τουρνέ είσπραξης δήθεν οφειλών προς την Εφορία στενών συγγενικών προσώπων ηλικιωμένων πολιτών στη Φθιώτιδα επιδόθηκε ένα ζευγάρι «μαϊμού εφοριακών»!

Ξεκίνησαν τις… εισπράξεις από τα Καμένα Βούρλα και πιάστηκαν λίγο πριν… εισπράξουν,  επίσης κι άλλα «χρωστούμενα» στις Ράχες!

Η ηλικιωμένη, γλίτωσε την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή τις οικονομίες της καθώς αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος, έφθασαν έγκαιρα στην πόρτα της, ειδοποιημένοι από άλλους ηλικιωμένους που απέφυγαν την απάτη!

Η… τουρνέ του ζεύγους, που είχαν ξεκινήσει κατά πληροφορίες από την Αττική περιελάμβανε ως πρώτο σταθμό τα Καμένα Βούρλα

Το ζευγάρι,  προσποιούμενο τους εφοριακούς κατάφερε να αποσπάσει από ηλικιωμένη το ποσό των 1.100 ευρώ, που δήθεν χρωστούσε συγγενικό της πρόσωπο για να «μην πάει φυλακή»!

Συγγενείς της αντελήφθησαν την απάτη και ενημέρωσαν την αστυνομία

Συγγενείς της ηλικιωμένης αντελήφθησαν την απάτη και ενημέρωσαν την Αστυνομία για τη μάρκα και το χρώμα του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν οι «εφοριακοί».

Εν τω μεταξύ, αυτοί είχαν φθάσει στην άλλη πλευρά του Μαλιακού και συγκεκριμένα στις Ράχες,  όπου προσποιούμενοι και πάλι τους εφοριακούς, ζήτησαν χρήματα από δύο ηλικιωμένους για τακτοποίηση φορολογικών υποθέσεων των παιδιών τους.

Πείστηκε η ηλικιωμένη να δώσει τα «χρωστούμενα»

Η μία ηλικιωμένη πείσθηκε να τους δώσει τα χρήματα που ζητούσαν και εισήλθε στο σπίτι με τη γυναίκα – «εφοριακό», τη στιγμή που ο άνδρας, έμεινε έξω να περιμένει.

Φαίνεται όμως ότι η προηγούμενη προσπάθειά τους σε ηλικιωμένο πάλι στις Ράχες ήταν μοιραία, καθώς ο παππούς όχι μόνο δεν την πάτησε, αλλά ενημέρωσε και με τηλεφώνημα την Αστυνομία, που άμεσα κινητοποίησε τις δυνάμεις της και μπήκε στα ίχνη των δραστών.

Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ έφτασαν έγκαιρα στο σπίτι

Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ έφταναν στο σημείο και  προσήγαγαν τους μαϊμού – εφοριακούς για να τους οδηγήσουν στο Αστυνομικό Μέγαρο Λαμίας.

Η Αστυνομία ήδη ελέγχει τη δράση τους και για άλλες παρόμοιες περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων κυρίως και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Εφορία: «Ποτέ δεν στέλνουμε κάποιον στα σπίτια για να εισπράξει χρήματα»

Υπενθυμίζεται ότι οι αρμόδιες δημόσιες Υπηρεσίες έχουν τονίσει κατ επανάληψη ότι δεν είναι με κανέναν τρόπο στην πρακτική τους να στέλνουν υπαλλήλους τους στα σπίτια για να εισπράττουν χρωστούμενα στην Εφορία.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις