Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κούκλες ΑΜΕΑ, για τα παιδιά με αναπηρία! (photos)
ΚΟΣΜΟΣ

Κούκλες ΑΜΕΑ, για τα παιδιά με αναπηρία! (photos)

Τον Απρίλιο του 2015 γονείς παιδιών με αναπηρίες δημιούργησαν μια καμπάνια στο Facebook με τον τίτλο #ToyLikeMe με στόχο να ασκήσουν πίεση στους κατασκευαστές παιδικών παιχνιδιών να δημιουργήσουν παιχνίδια με τα οποία τα δικά τους παιδιά θα μπορούσαν να ταυτιστούν. Στη σελίδα, οι άνθρωποι δημοσίευαν ιδέες και φωτογραφίες για το πώς θα έπρεπε να μοιάζουν […]

toy15

Τον Απρίλιο του 2015 γονείς παιδιών με αναπηρίες δημιούργησαν μια καμπάνια στο Facebook με τον τίτλο #ToyLikeMe με στόχο να ασκήσουν πίεση στους κατασκευαστές παιδικών παιχνιδιών να δημιουργήσουν παιχνίδια με τα οποία τα δικά τους παιδιά θα μπορούσαν να ταυτιστούν.

toy13

Στη σελίδα, οι άνθρωποι δημοσίευαν ιδέες και φωτογραφίες για το πώς θα έπρεπε να μοιάζουν οι κούκλες και μετά την ευρεία θετική ανταπόκριση από το κοινό, ορισμένες εταιρείες διεύρυναν την γκάμα των προϊόντων τους, όπως για παράδειγμα ο Βρετανός Makie, κατασκευαστής παιχνιδιών που δημιούργησε μια νέα σειρά κούκλων με αναπηρίες. Οι κούκλες αυτές έχουν βοηθήματα ακοής, μπαστούνια και εκ γενετής σημάδια.

toy14

Η καμπάνια #ToyLikeMe ήταν φυσικά ευχαριστημένη από την ανταπόκριση του Makie αλλά ζήτησαν και πίεσαν για τη συμμετοχή κολοσσών στο παιδικό παιχνίδι όπως η Lego, η Playmobil και η Mattell, οι οποίες ευαισθητοποιήθηκαν και δημιούργησαν παιχνίδια αποκλειστικά για όλα εκείνα τα παιδιά με αναπηρίες.

Υπάρχουν περισσότερα από 770.000 παιδιά με αναπηρίες κάτω από την ηλικία των 16 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο, που σημαίνει ότι κάθε ένα στα 20 παιδιά έχει κάποια αναπηρία.

toy11 toy12 toy9 toy7 toy6 toy5 toy4 toy3 toy2 toy1 paixnidi-eidiko-5-juniorsclub.gr_ KOUKLES-AMEA-PATRATORA.GR_

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις