Αθήνα

°C

Τετάρτη

23

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / “Ναι” Τσακαλώτου στις καταλήψεις: Τι θέλετε, να κάθονται οι φοιτητές στα αβγά τους…;
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

“Ναι” Τσακαλώτου στις καταλήψεις: Τι θέλετε, να κάθονται οι φοιτητές στα αβγά τους…;

Υπέρ των καταλήψεων στα Πανεπιστήμια τάχθηκε ουσιαστικά  ο  υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, αν και διευκρίνισε ότι με κάποιες από αυτές δεν συμφωνεί,  κατά την ομιλία του σήμερα το απόγευμα στη Βουλή, σχετικά με το νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση. «Μη μας λέτε για τα ναρκωτικά και τη βία, πείτε μας για τις καταλήψεις, πείτε ότι θέλετε τους φοιτητές να […]

Ï õðïõñãüò Ïéêïíïìéêþí Åõêëåßäçò Ôóáêáëþôïò áðáíôÜ óå åðßêáéñç åñþôçóç óôçí ÂïõëÞ ôçí ÐÝìðôç 20 Áõãïýóôïõ 2015. (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Υπέρ των καταλήψεων στα Πανεπιστήμια τάχθηκε ουσιαστικά  ο  υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, αν και διευκρίνισε ότι με κάποιες από αυτές δεν συμφωνεί,  κατά την ομιλία του σήμερα το απόγευμα στη Βουλή, σχετικά με το νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση.

«Μη μας λέτε για τα ναρκωτικά και τη βία, πείτε μας για τις καταλήψεις, πείτε ότι θέλετε τους φοιτητές να κάθονται στα αβγά τους»  τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.

Στο ίδιο πνεύμα πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών, αποκαλύπτοντας  ότι έχει συμμετάσχει και ο ίδιος σε πολλές καταλήψεις:

«Οι καταλήψεις είναι παράνομη πράξη ή δεν είναι; Δεν θέλουν κάποιοι να γίνονται καταλήψεις, εγώ έχω πάρει μέρος σε πολλές, εγώ πιστεύω ότι οι πολλές είναι λάθος, αλλά κι αν είναι λάθος και δεν συμφωνώ δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να συζητήσω».

Παράλληλα, ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε πως δεν πρέπει να υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των πανεπιστημίων ενώ υπογράμμισε ότι η διεθνής ακαδημαϊκή κοινότητα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα όπως «οι υπερχρεωμένοι φοιτητές στην Μ. Βρετανία από φοιτητικά δάνεια και οι καθηγητές πανεπιστημίων στις ΗΠΑ με συμβάσεις προσωρινής εργασίας».

Όπως  είπε, η ιδιωτική χρηματοδότηση πανεπιστημιακών ερευνών δεν οδηγεί σε καλά αποτελέσματα καθώς «αυτός που πληρώνει επηρεάζει την μεθοδολογία και την έρευνα».

Πρόσθεσε δε ότι «η εμπειρία μου από την διαπραγμάτευση δείχνει ότι υπάρχει ένας καημός στους θεσμούς για την αποπολιτικοποίηση του κράτους. Σε κάποια συμφωνώ σε άλλα όχι. Όμως οι θεσμοί δεν μας λένε να προστατευτούμε από τα ιδιωτικά συμφέροντα. Εμείς μόνοι μας το παλεύουμε. Αυτοί κάνουν σαν να μην υπάρχουν τα ιδιωτικά συμφέροντα. Δεν είναι κίνδυνος το ιδιωτικό συμφέρον που θέλουν να μπουν στα πανεπιστήμια;».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις