Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Bloomberg: “Τα δύσκολα για την Ελλάδα δεν τελείωσαν”
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bloomberg: “Τα δύσκολα για την Ελλάδα δεν τελείωσαν”

«Οι δύσκολες στιγμές για την Ελλάδα δεν έχουν τελειώσει» αναφέρει σε δημοσίευμά το Bloomberg, όπου τονίζει πως απομένουν ακόμη πολλές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν. «Δεκάδες από τα 140 προαπαιτούμενα που συμφωνήθηκαν βρίσκονται ακόμη στο στάδιο εφαρμογής, ενώ εκκρεμούν επιπλέον 100 πρόσθετες δράσεις ώστε η χώρα να αποκτήσει πρόσβαση στα εναπομείναντα 26,9 δισ. ευρώ του τρέχοντος […]

542272288

«Οι δύσκολες στιγμές για την Ελλάδα δεν έχουν τελειώσει» αναφέρει σε δημοσίευμά το Bloomberg, όπου τονίζει πως απομένουν ακόμη πολλές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν.

«Δεκάδες από τα 140 προαπαιτούμενα που συμφωνήθηκαν βρίσκονται ακόμη στο στάδιο εφαρμογής, ενώ εκκρεμούν επιπλέον 100 πρόσθετες δράσεις ώστε η χώρα να αποκτήσει πρόσβαση στα εναπομείναντα 26,9 δισ. ευρώ του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας, το οποίο λήγει τον Αύγουστο του 2018» επισημαίνει το διεθνές πρακτορείο, υπογραμμίζοντας ότι οι εκταμιεύσεις των επόμενων δόσεων  εξαρτώνται πλέον από την πορεία εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων.

Όπως επισημαίνει,  οι απαιτήσεις των δανειστών για επιπλέον μέτρα απειλούν να καταστήσουν εκρηκτική την πολιτική σκηνή στην Ελλάδα, καθώς το κόστος της οικονομικής κρίσης είναι δυσβάσταχτο για πολίτες και επιχειρήσεις.

Τέλος, το Bloomberg αναφέρεται και στην πορεία υλοποίησης του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση του Ελληνικού, αλλά και στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις