Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Αυτά τα κεκάκια θα σας ξετρελάνουν: Σε μόλις 2 λεπτά είναι έτοιμα!
PLUS

Αυτά τα κεκάκια θα σας ξετρελάνουν: Σε μόλις 2 λεπτά είναι έτοιμα!

Θέλετε να μάθετε πώς να φτιάχνετε τα πιο νόστιμα κέικ με τον πιο γρήγορο τρόπο; Μέσα σε 2 λεπτά, μπορείτε να έχετε έτοιμα απίστευτα κεκάκια, αρκεί να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα. Funfetti Cake  Πρόκειται για ένα πεντανόστιμο κέικ βανίλιας με πολύχρωμη τρούφα. Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε 2 κ.σ. βούτυρο, 1 μεγάλο αυγό, 2 […]

Smallcakes-25

Θέλετε να μάθετε πώς να φτιάχνετε τα πιο νόστιμα κέικ με τον πιο γρήγορο τρόπο; Μέσα σε 2 λεπτά, μπορείτε να έχετε έτοιμα απίστευτα κεκάκια, αρκεί να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα.

Funfetti Cake 

thehomeissue_cake01-258x200@2x

Πρόκειται για ένα πεντανόστιμο κέικ βανίλιας με πολύχρωμη τρούφα.

Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε 2 κ.σ. βούτυρο, 1 μεγάλο αυγό, 2 κ.σ. γάλα, 1 κ.σ. βανίλια, 1/4 φλ. ζάχαρη, 6 κ.σ. αλεύρι ανακατεμένο με λίγη baking powder και πολύ λίγο αλάτι.

Για να φτιάξετε το κέικ βάλτε αρχικά το βούτυρο σε ένα φλιτζάνι και τοποθετήστε το στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα για να λιώσει. Προσθέστε το αυγό και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια βάλτε στο μείγμα το γάλα, τη βανίλια και τη ζάχαρη και συνεχίστε το ανακάτεμα. Προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι και στο τέλος ρίξτε πολύχρωμη τρούφα. Μοιράστε το μείγμα σε δύο φλιτζάνια και βάλτε το στο φούρνο (ξεχωριστά το καθένα) για 50 δευτερόλεπτα.

Σοκολάτα Μπανάνα Cake 

thehomeissue_cake02-258x200@2x

Αν είστε φαν της σοκολάτας και σας αρέσει και η μπανάνα τότε αυτό το κέικ θα ξετρελάνει τον ουρανίσκο σας.

Θα χρειαστείτε: 1 μπανάνα, 1/4 φλ. φυστικοβούτυρο, 1 μεγάλο αυγό, 2 κ.σ. ζάχαρη, 3 κ.σ. κακάο σε σκόνη.

Ξεκινήστε να φτιάχνετε το κέικ σας λιώνοντας με ένα κουτάλι την μπανάνα μέσα στο φλιτζάνι. Προσθέστε το φυστικοβούτυρο και ανακατέψτε. Στη συνέχεια ρίξτε το αυγό και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να γίνει ενιαίο. Τέλος ρίξτε τη ζάχαρη και μοιράστε το μείγμα σε δύο φλιτζάνια. Τοποθετήστε στο φούρνο το κάθε φλιτζάνι χωριστά για 1 λεπτό το καθένα.

Kαι στις δύο περιπτώσεις, μπορείτε να τα στολίσετε με ό,τι τραβάει η όρεξη σας.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις