Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Πατέρας και γιος είχαν στήσει “φάμπρικα” εξαπάτησης ιδιοκτητών αυτοκινήτων
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας και γιος είχαν στήσει “φάμπρικα” εξαπάτησης ιδιοκτητών αυτοκινήτων

Πατέρας και… γιος, είχαν στήσει “φάμπρικα” εξαπάτησης ιδιοκτητών αυτοκινήτων οι οποίοι αναρτούσαν στο διαδίκτυο αγγελίες πώλησης. Αφού αποσπούσαν τα αυτοκίνητα με πλαστά παραστατικά πληρωμών, έβαζαν οι ίδιοι… αγγελίες πώλησης των οχημάτων στο διαδίκτυο, σε μικρότερες τιμές! 35χρονος πούλησε το όχημα του αντί 17.000 ευρώ αλλά εισέπραξε αέρα! Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγο καιρό στις Σέρρες, […]

Phone-shopping-cars

Πατέρας και… γιος, είχαν στήσει “φάμπρικα” εξαπάτησης ιδιοκτητών αυτοκινήτων οι οποίοι αναρτούσαν στο διαδίκτυο αγγελίες πώλησης.

Αφού αποσπούσαν τα αυτοκίνητα με πλαστά παραστατικά πληρωμών, έβαζαν οι ίδιοι… αγγελίες πώλησης των οχημάτων στο διαδίκτυο, σε μικρότερες τιμές!

35χρονος πούλησε το όχημα του αντί 17.000 ευρώ αλλά εισέπραξε αέρα!

Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγο καιρό στις Σέρρες, όταν  35χρονος, ιδιοκτήτης αυτοκινήτου,  κατήγγειλε στην Ασφάλεια  ότι τα παραπάνω άτομα τον εξαπάτησαν στέλνοντας του πλαστό τραπεζικό έμβασμα για την αγορά αυτοκινήτου, που πουλούσε μέσω διαδικτυακής αγγελίας αντί των 17.000 ευρώ!

Το αυτοκίνητο το παρέλαβε ο 49χρονος μετά από συνάντηση που έγινε  προ ολίγων ημερών, στην πόλη των Σερρών.

Οι δράστες έβαλαν αγγελία να το πουλήσουν 10.000 ευρώ!

Στη συνέχεια με σκοπό να πουλήσουν εκ… νέου το αυτοκίνητο και να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος, ανήρτησαν σχετική διαδικτυακή αγγελία με τιμή πώλησης τις 10.000 ευρώ.!

Οι αστυνομικοί, παρουσιαζόμενοι ως υποψήφιοι αγοραστές, συνάντησαν τον 27χρονο  το απόγευμα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου παρουσιάστηκε ως υποτιθέμενος ιδιοκτήτης του οχήματος και συνελήφθη, ενώ το όχημα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο νόμιμο ιδιοκτήτη του.

Ο 49χρονος πατέρας επιτηρούσε τον χώρο

Σε κοντινή απόσταση ανέμενε εντός οχήματος ο 49χρονος πατέρας του,  εποπτεύοντας τον χώρο.

Όταν αντελήφθη  την παρουσία των αστυνομικών, προσπάθησε ανεπιτυχώς με το όχημα του να εμβολίσει τους αστυνομικούς, ενώ στη συνέχεια αναπτύσσοντας ταχύτητα διέφυγε και αναζητείται, ενώ σε βάρος του έχει σχηματισθεί δικογραφία.

800_p1490723_v5

Εξιχνιάστηκαν άλλες δέκα ίδιες απάτες

Τώρα, η Αστυνομία ανακοινώνει ότι εξιχνιάστηκαν και άλλες περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης σε βάρος ιδιοκτητών οχημάτων και υποψήφιων αγοραστών, μετά από  έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Σερρών που ακολούθησε προ δέκα ημερών, τη σύλληψη  του 27χρονουκαι τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος του 49χρονου πατέρα του, για εξαπάτηση ιδιοκτήτη οχήματος.

Όπως προέκυψε, οι προαναφερόμενοι ενέχονται σε επιπλέον 10 περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης.

Ιούνιο και Ιούλιο γινόταν η απάτη με τις αγγελίες

Συγκεκριμένα κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο του 2017, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, εμφανίζονταν ως αγοραστές οχημάτων που οι ιδιοκτήτες τους είχαν αναρτήσει αγγελία πώλησης στο διαδίκτυο και με πλαστά τραπεζικά εμβάσματα απέσπασαν συνολικά 6 οχήματα, ενώ αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν ακόμη ένα όχημα από περιοχή του Κιλκίς.

Στη συνέχεια προσπαθούσαν να πουλήσουν άμεσα τα οχήματα που αφαιρούσαν σε μικρότερες τιμές, αναρτώντας σχετικές διαδικτυακές αγγελίες πώλησης, με σκοπό να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος.

Πουλούσαν φθηνά τα ξένα αυτοκίνητα

Με τον παραπάνω τρόπο, κατάφεραν και απέσπασαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 14.700 ευρώ για την πώληση 2 αυτοκινήτων που αφαίρεσαν με πλαστά εμβάσματα, ενώ προσπάθησαν να πουλήσουν ακόμα ένα αυτοκίνητο αντί του ποσού των 10.500 ευρώ, χωρίς τελικά να πραγματοποιηθεί η συναλλαγή.

Στις 60.000 ευρώ η αξία των αποσπασθέντων οχημάτων!

Η συνολική αξία των οχημάτων που απέσπασαν εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 60.000 ευρώ, ενώ τρία από τα οχήματα που αφαίρεσαν εντοπίσθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις