Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Απίστευτο: Εταιρείες διανομής φυλλαδίων βάζουν GPS στους εργαζόμενους
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτο: Εταιρείες διανομής φυλλαδίων βάζουν GPS στους εργαζόμενους

Τα άνω- κάτω έχουν φέρει στη Βουλή οι καταγγελίες εργαζομένων πως εταιρεία διανομής διαφημιστικών εντύπων τους υποχρεώνει να φέρουν μαζί τους GPS με στόχο την επιβεβαίωση κάλυψης της έκτασης διανομής! Μάλιστα αν ο υπάλληλος σταματήσει έστω και πέντε λεπτά, το σύστημα ενημερώνει άμεσα την εταιρεία η οποία και αντιδρά… καταλλήλως! Πενηνταπέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητούν […]

unnamed

Τα άνω- κάτω έχουν φέρει στη Βουλή οι καταγγελίες εργαζομένων πως εταιρεία διανομής διαφημιστικών εντύπων τους υποχρεώνει να φέρουν μαζί τους GPS με στόχο την επιβεβαίωση κάλυψης της έκτασης διανομής!

Μάλιστα αν ο υπάλληλος σταματήσει έστω και πέντε λεπτά, το σύστημα ενημερώνει άμεσα την εταιρεία η οποία και αντιδρά… καταλλήλως!

Πενηνταπέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητούν από το υπουργείο Εργασίας να απαγορευτεί η χρήση συστημάτων εντοπισμού στίγματος.

«Σαφώς τέτοιες τακτικές παραπέμπουν σε φεουδαρχικές σχέσεις εργασίας και πρέπει να ανατρέπονται, αφού είναι υποχρέωση όλων μας να διασφαλίζουμε το υγιές εργασιακό περιβάλλον» υπογραμμίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνουν ότι το είδος της εργασίας αυτής απαιτεί έντονη σωματική δραστηριότητα σε ιδιαίτερα σκληρές καιρικές συνθήκες, και συνεπώς είναι υποχρέωση κάθε επιχείρηση να προστατεύει την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων της, παρέχοντας μέτρα προστασίας.

Οι βουλευτές καλούν την υπουργό Εργασίας να ενημερώσει τη Βουλή σε ποιες ενέργειες θα προβεί το υπουργείο ώστε να απαγορεύεται η χρήση συστημάτων εντοπισμού στίγματος στους εργαζόμενους και αν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο προστασίας που να διασφαλίζει την παροχή μέτρων προστασίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις